תשובה

  • ערב
    רותי נופר | 12/02/2010 20:41

    בעלי שוחרר בערבות למאסר בית + 3 ערבים שאמורים לשמור עליו לחיליפין. אני אחד מהערבים. האם אוכל לנסוע למספר ימים לחו"ל ושערב אחר ישמור על בעלי? תודה רותי

    • תשובה
      שאול אמרני, עו"ד | 13/02/2010 18:23

      שלום; לא נראה לי שישנה מניעה עקרונית ליציאת אחד הערבים לחו"ל. זו הסיבה שיש מספר ערבים שאינם אמורים לעבוד ולפקח במקביל אלא במצטבר. כל אחד שומר על העציר בפרק זמן אחר וביחד נוצר מעגל פיקוח רציף סביב השעון. יציאת לחו"ל יכולה לעורר קושי מסוים אם למשל בעלך מתגורר בדירך והערבים הנוספים צורפו רק כדי לפקח עליו בשעות שאינך בבית, כגון לצורך עבודה וכיו"ב. אם תוכלי לקיים את תנאי השחרור של בעלך במקביל ליציאת לחו"ל והפיקוח עליו לא יפגע הרי שתוכלי לצאת לחו"ל או לכל מקום אחר. במידה והיציאה שלך לחו"ל פוגעת או עלולה לפגוע בפיקוח על בעת שהותו במעצר בית, באופן בו יתר הערבים לא יוכלו למלא את מקומך (כגון בשעות הלילה כאשר הם אינם יכולים לישון בביתך) הרי שעלולה להיווצר בעיה. בעיה זו ניתן לפתור באמצעות שינוי מקום מעצר הבית לפרק זמן יציאתך לחו"ל, כגון שהוא יעבור בהסכמת אחד הערבים לביתו ושם יפוקח 24 שעות ביממה, או בהתאם לתנאי השחרור שלו. בנסיעה למספר ימים לחו"ל, כמו במקרה שלך, ההסדר שהצעתי אינו מתאים. ולכן כדאי להסדיר שהות של מפקח צמוד לבעלך גם בשעות הלילה. כגון שאחד המפקחים ישאר צמוד אליו וישן בביתך. לא הייתי ממליץ לדלג על הקשיים, על מנת שלא יווצר חלון בפיקוח על בעלך והדבר עלול להיחשב כהפרת תנאי השחרור על כל הכרוך בכך.