תשובה

  • הבהרה
    רמי | 09/02/2010 23:50

    רציתי לשאול האם חוקר המשטרה התנהג כפי שצריך המעשה לפני יומיים ניגשתי עם עורך דיני על מנת להוציא דף מידע על מרשם פלילי מהמשטרה לאחר המתנה של שעתיים נכנסתי עם עורך דיני לחוקר הוא שאל מי מתלונן מיד עניתי שבאתי לבקש מידע ואז הוא שואל את העורך דין ומי אתה העו"ד ענה לו אניעורך דינו של האדון ואז אמר החוקר לעורך דין תחכה בחוץ עורך דיני לא התווכח ויצא האם התנהגות החוקר בסדר

    • תשובה
      שאול אמרני, עו"ד | 10/02/2010 00:33

      שלום; קשה לי להשיב לשאלתך. איני יודע מדוע התבקש עורך הדין לעזוב ועוד יותר קשה לי להבין מדוע הסכים לעזוב מבלי לשאול לפשר הדרישה ממנו. להבנתי, אין כל מניעה להמצאותו בפורום בו אדם מבקש לקבל מידע על המרשם הפלילי. יכול להיות שעורך הדין הבין שאין משמעות להמצאותו שם, שכן אינך נחקר אלא מדובר בעניין טכני של קבלת פלט מחשב. ולדעתי נהג בחוכמה. חבל שגם אתה לא שאלת מדוע התבקש עורך הדין לעזוב את המקום ולכל הפחות יכולת לשאול את עורך הדין מדוע עזב ומדוע לא ביקש הסבר לבקשה ממנו לעזוב. מה גם שכלל איני מבין מדוע הגעת לשם עם עורך דין. שהרי מדובר בסך הכל בקבלת פלט מחשב. עם הפלט הזה יכולת להיוועץ לאחר מכן עם עורך הדין על מנת שיסביר לך את משמעותו ואת הדרכים הקיימות להתמודד עם הרישום הפלילי/משטרתי. לסיכום: לדעתי בקשת השוטר לא הייתה במקום. זכותך לבוא עם עורך דין ולא הייתה סיבה לדרוש ממנו לעזוב. חבל שאף אחד מכם לא ביקש הסבר לצעדו זה של השוטר. יכול להיות שהיתה סיבה גם אם איני יכול לשער מה היא. יכול להיות שהוא ביקש והיות ועורך הדין שלך לא התנגד לה, אזי לא ניתן גם לדעת מה היה המניע שלו. יתכן ואילו עורך הדין היה מתנגד או מבקש הסבר לבקשה, השוטר היה חוזר בו.