תלונה על הטרדה- תשובה

  • תלונה על הטרדה כביכול
    נויה | 08/02/2010 13:15

    חברה שלי (כעת לא חברה שלה) לא בקשר טוב עם בעלה.היא כנראה מקנאה בי ובבעלי.היא נזכרה באיזה בדיחה שבעלי אמר לה פעם וכעת החליטה להשתמש בזה כאילו הוא הטריד אותה ולהתלונן עליו במשטרה. היא מאיימת עלי שתעשה זאת כי הרגזתי אותה כשניסיתי לעזור לה בסכסוך שלה עם בעלה. מה עושים??? אני בלחץ מהאיומים שלה.היא משוגעת לגמרי ותמציא עלינו כל מיני דברים.

    • תלונה על הטרדה- תשובה
      עו"ד יאיר מושיוב | 08/02/2010 13:31

      מדברייך לא הבנתי אם כבר הוגשה תלונה בפועל, או שאת חוששת מכזו. אם כבר הוגשה, לא תוכלו לעשות דבר למעט שבעלך יסביר בחקירתו (והוא יוזמן לחקירה במשטרה) את פשר הדברים והשתלשלותם. אם יימצא שהיא אכן מסרה תלונת שווא שגרמה לבעלך (ולך) נזקים כספיים ותדמיתיים שלא לצורך וללא ביסוס, שמורה לכם הזכות לתבוע אותה לאחר מכן על כך (אך זו לא חובה...).

    • תשובה
      שאול אמרני, עו"ד | 08/02/2010 13:35

      שלום; המצב המשפטי בישראל הוא זה שלא ניתן למנוע מאדם להגיש תלונה, גם אם אין לה בסיס וגם אם המניע של המתלונן פסול. השאלה הנכונה היא מה ניתן לעשות במצב כזה. התשובה היא להיערך נכון לאפשרות. לא כל מי שמאיים הוא גם מבצע. יחד עם זאת, לא כדאי להסתכן במימוש האיום, גם אם בסופו של יום המשטרה תסגור את התיק כנראה מחוסר עניין לציבור או מחוסר ראיות. שכן נותר רישום משטרתי על התלונה, זולת אם התלונה תסגר מחוסר אשמה כאשר בדרך כלל בתלונות המבוססות על גרסאות שונות, הכיוון הוא סגירה מחוסר ראיות או מחוסר עניין לציבור. ולכן, קשה לי בנסיבות אלו לדעת מה מניע את השכנה, זולת הגרסה שלך. אך טוב תעשי אם בכל הזדמנות שאת מדברת איתה או בעלך תקליטו אותה מבלי שתדע אודות ההקלטה. אם וכאשר תהיה ברשותכם הקלטה שלה על איומים יהיה קשה להניח שהיא תלך ותגיש תלונה וגם אם כן, יהיה קל יותר להוכיח את המניעים הפסולים שלה. הטוב ביותר הוא לנהל שיחה פתוחה אודות הבעיה ואולי לשתף גורם אמין המקובל על שני הצדדים כדי להביא לפתרון הסכסוך. כלומר, למנוע את הצרה (תלונה) עדיף מאשר להתמודד איתה במשטרה.