רישום משטרתי

  • רישום תיק במשטרה
    ניר | 04/02/2010 11:13

    שלום רב בתי בת 17 עומדת לפני מיון לגיוס ומטרידה אותה העובדה שלפני שלוש שנים עקב זה שהיא הותקפה נפתחה חקירה משטרתית ובתגובה גם התוקף הגיש תלונה וכך נחקרו שניהם ונפתחו תיקי חקירה מול שניהם. כעט במיוני הגיוס שואלים אותה אם יש לה תיק במשטרה, יצוין כי הפרשה הסתימה בזה שהמשטרה שלחה מכתב שהחקירה הסתימה עקב חוסר עיניין לציבור. מה היא אמורה לענות לשאלות המיון בקשר לתיק במשטרה ? והאם היא יכולה לומר שאין לה תיק וגם לא היה לה? בתודה מראש

    • רישום משטרתי
      שאול אמרני, עו"ד | 04/02/2010 12:38

      שלום; מדובר באירוע שאינו בגדר רישום פלילי, שכן התיק נסגר. הוא נותר ברישומי המשטרה. אינני ממליץ לומר שאין רישום ומעולם לא היה, שכן מדובר בדבר שאינו אמת. במידה והשאלה היא האם לביתך יש רישום פלילי, אזי בלא ספק עליה לומר לא! - חד משמעי וברור. וזו בהחלט האמת, בהנחה שהיא מעולם לא הורשעה בדין. התיק עצמו והרישום עצמו אינם כה קריטים שיש בהם להשפיע על גיוסה של ביתך. השקר דווקא עלול לסבך אותה יותר. יש דרכים להתמודד עם רישום משטרתי. ראה קובץ מצורף לתשובתי לתמיר מיום 27.1.10.