הסגרה

  • הסגרה
    ויצמן אלי | 01/02/2010 20:46

    בני נסע לחו"ל במהלך משפטו הפלילי שמתנהל נגדו. כרגע הוא לא מתכון לחזור - מואשם בהונאה - האם המדינה תבקש להסגירו או שבעבירות כאלו לא מבקשים הסגרה-ורק מפסקים את המשפט תודה

    • הסגרה
      שאול אמרני, עו"ד | 01/02/2010 22:56

      שלום; קשה לי להשיב לשאלה מה תעשה המדינה. עבירת הונאה היא בהחלט מסוג העבירות שבגינן מתבקשת הסגרה. יחד עם זאת המדינה אינה טורחת לבקש הסגרה של כל מי שבורח מאימת הדין. קושי נוסף להשיב לך על שאלתך נעוץ בכך שאינני יודע לאן בינך נמלט. שכן לא די בכך שהעבירה היא ברת הסגרה (אם העונש הקבוע בחוק עולה על שנה), אלא גם האם יש הסכם הסגרה בין ישראל למדינה שבינך שוהה בה. שכן אם אין הסכם הסגרה אזי קשה לבצע את ההליך אם כי אין הוא בלתי אפשרי שכן המדינה בה שוהה בינך רשאית להסגיר גם אם פורמלית אין היא חייבת לעשות זאת על סמך התחייבות של אמנה בינלאומית.

      • פליפינים
        אלי ויצמן | 01/02/2010 23:45

        בני נמצא בפליפינים.האם יש לה הסכם הסגרה עם ישראל? תודה

        • ראה תשובתי לעיל  לת
          שאול אמרני, עו"ד | 02/02/2010 08:18