תשובה

  • ערבות
    ריקי | 26/01/2010 08:48

    האם חריגה מחוק[כלומר שאין ערבות בנקאית לחלק מסכום הדירה] ערבות בנקאית היא עבירה פלילית? ולמי אני צריכה להגיש תלונה? למשטרה או לגשת לעורך דין?

    • תשובה
      שאול אמרני, עו"ד | 26/01/2010 09:03

      שלום; סוגיית הערבות הניתנת בהליך של רכישת דירה קבועה בסעיף 2 לחוק המכר (דירות) (הבטחת השקעות של רוכשי דירות), התשל"ה-1974. סעיף 4 לחוק קובע ש "מוכר העובר על הוראות סעיף 2, דינו מאסר ששה חודשים או קנס של 100,000 לירות (כן לירות כך הוא לשון החוק). השאלה היא מה בדיוק התרחש ומדוע אין ערבות בנקאית והאם הוא ניסה להונות או עדכן אתכם על בעיה קבועה או זמנית. הצעתי היא לפתור את הבעיה במישור האזרחי ולא הפלילי. אלא אם כן מדובר בקבלן שניסה לרמות אתכם ולא בקבלן שנקלע לבעיה. כיצד לנהוג במקרה קונקרטי זה נתון לשיקול דעתכם הבלעדי.

      • המשך
        ריקי | 27/01/2010 19:02

        לא הקבלן אלא המשווק העלה את מחיר הדירה על דעת עצמו ובשווי שהעלה אין ערבות האם חוקי?[בניית הדירה הסתיימה

        • זו סוגיה אזרחית, פני לפורום דיני חוזים
          שאול אמרני, עו"ד | 27/01/2010 21:36

          חוק המכר חל על קבלן או על מי שמוכר דירה ובהתאם לכך גם הפן הפלילי חל עלי. אינני יודע מה מעמדו של המשווק במקרה שלכם, האם הוא עונה להגדרה של קבלן או מוכר. ולכן קשה לי להשיב לשאלה. כדאי שתבחנו את המקרה בפורום דיני חוזים. ואז מתוך התשובה אולי ניתן יהיה להשיב לשאלה מהפן הפלילי.