תשובה לאסתר

  • תוקף אישור תלונה במשטרה
    אסתר | 25/01/2010 13:31

    שלום, לפני כחודש הגשתי תלונה במשטרה נגד בעלי על אלימות מילולית מצידו, השאלה שלי עד מתי אישור התלונה בתוקף? יש לציין שלא ביקשתי צו הרחקה נגדו, והוא לא היה במעצר אלא רק כשתיחקרו אותו ואח"כ שוחרר בערבות באותו יום. האם התלונה יכולה לפגוע בו כשיצתרך להביא רישום פלילי ובו הכנסה מהמשטרה למקום עבודה חדש? תודה. לקריאה נוספת: בדיקת רישום פלילי >>

    • תשובה לאסתר
      עו"ד גלי גלעד | 25/01/2010 14:16

      ברגע שהגשת תלונה ובעלך נחקר נפתח תיק נגדו.מעסיקים פוטנציאלים לעיתים מבקשים מהמועמד להביא להם "תעודת יושר" מהמשטרה והתנגדות מצד המועמד נזקפת לחובתם ולהעדפת מועמד אחר/ים שמוכ/ים להציג תעודה כזו. בנוגע לשאלתך בדבר"אישור תלונה בתוקף" את מתכוונת,אני מניחה, כמה זמן הרישום הפלילי ישאר. בעקבות תלונתך רשויות התביעה יחליטו אם להגיש כתב אישום אם לאוו.בנתיים התיק יהיה רשום ברישום המשטרתי כתיק מב"ד.פרוט על ההשלכות שיש לתיק כזה ראי בפורום תשובתי מיום 24/1/10- ליונתן. במידה,כפי שעולה משאלתך,ואת מוטרדת ואינך מעונינת שאפשרויות התעסוקה של בעלך יפגעו , כדאי היה לבעלך להתייעץ עם עו"ד על מנת לנסות ולסגור את התיק כדי למנוע נזקים אפשריים .

    • תשובה
      שאול אמרני, עו"ד | 25/01/2010 14:21

      שלום; 1. תלונתך תטופל בהתאם ללוח הזמנים וסדר העדיפויות של המשטרה. 2. לא כל כך ברורה לי שאלתך לגבי עד מתי תוקף אישור התלונה בתוקף. 3. אדם שמגיש תלונה מקבל אישור מהמשטרה על הגשת התלונה. האישור תקף לתמיד כהוכחה להגשת התלונה. לאישור זה אין משמעות כל שהיא זולת ראיה שתלונה הוגשה. האישור לא מוכיח כי התלונה צודקת או לא. 4. יש משמעות לעובדה שהחשוד שוחרר גם אם בערבות. 5. בשלב זה מדובר בתיק מב"ד (ממתין לבירור דין). אם בעלך יוציא תעודת יושר הרי שיהיה מצוין שם דבר התלונה. אין זה רישום פלילי אלא רישום משטרתי. 6. יש להמתין ולראות כיצד פרשה זו תסתיים. המשטרה יכולה לסגור את התיק או להעביר לתביעות לצורך בחינת הגשת כתב אישום. 7. אם המשטרה תסגור את התיק מחוסר אשמה הרי שלא ייוותר ברישום המשטרתי של בעלך כל אזכור לאירוע. אם התיק יסגר מחוסר ראיות או חוסר עניין לציבור הרי שיהיה רישום בתיק שלו. 8. אם יוחלט להגיש כתב אישום, הרי שיתנהל משפט ואם הוא יורשע הרי שיהיה רישום פלילי. 9. אך נראה לי שחודש לאחר התלונה מדובר בהליך של מב"ד וזה אכן רשום במרשם המשטרתי.

      • לשני עו"ד שענו לי
        אסתר | 25/01/2010 19:11

        קודם כל תודה רבה על תגובתכם המהירה, שנית, אני רוצה לדעת, אם אני מבטלת לו את התלונה במשטרה אם זה עכשיו או אם זה אחרי מספר חודשים, אז זה אפשרי מבחינת המשטרה? אם כן, אז גם התיק במשטרה נסגר? אני פשוט לא רוצה לעשות לו נזק בחייו, אני רק רציתי שיבין עד כמה הוא לא נעים ושאם לא ישתנה הוא יכול להגיע ממילים למעשים מבלי שישלוט על כך..

        • תשובה
          שאול אמרני, עו"ד | 25/01/2010 19:25

          שלום; התשובה היא לא! החוק קובע מפורשות שתיק חקירה בגין תלונה על אלימות בתוך המשפחה לא יסגר רק בשל העובדה שהמתלונן/ת חזרה בה. זה נועד למנוע מצב בו אשה מוכה תחזור בה מתלונתה עקב אלימות או איומים נגדה. חזרה מתלונה יכולה לסייע למשטרה לקבל החלטה על סגירת התיק מחוסר ראיות או מחוסר עניין לציבור. בעיקר כאשר מדובר בעבירה ראשונה ולחשוד אין עבר פלילי בכלל או עבר בסוג זה של עבירות. נקודה חשובה נוספת שעליך לקחת בחשבון היא זו שאם את חוזרת בך, וחלילה האלימות תחזור ואולי אף תוחמר, עלולות להיות לכך השלכות של אמינות וכיו"ב. ומכאן - כאשר את מבקשת לחזור בך, עליך לשקול את מכלול השיקולים ולא רק את זה שנועד למנוע ממנו פגיעה בעבודה. אינני אומר חלילה שלא כדאי לבטל את התלונה, אלא רק שצריך לחשוב גם על עצמך. האם באמת הוא יפסיק את התנהגותו ובאיזו דרך את מבטיחה לעצמך שהתנהגות כזו תפסק, לאחר ביטול התלונה ובעיקר אם מהלך כזה יוביל לסגירת התיק.

          • לעו"ד שאול אמרני
            אסתר | 26/01/2010 10:20

            שלום, העניין שלבעלי אין עבר פלילי, זו פעם ראשונה שהוא התנהג כפי שהיה, ואנו עומדים לפני גירושים בעוד כחודש, ומאז התקרית ועד עכשיו הוא מסרב לחזור לביתנו המשותף. שאלה אחרת נוספת: יתכן שהמשטרה מצותת לנו לטלפונים? (כי כשתיחקרו אותי ביקשו מס' טלפון שלי ושלו). תודה.

            • הכוונה שלי, שזו פעם ראשונה שהזמנתי לו משטרה,
              אסתר | 26/01/2010 10:24

              הוא כבר תקופה ארוכה מדבר ומתייחס כלפיי בצורה לא הולמת.

              • אשמח אם תסבירי לי מה בדיוק את רוצה שיקרה
                שאול אמרני, עו"ד | 26/01/2010 10:51

                ודבר נוסף הסבירי למה התכוונת כאשר התייחסת לתוקף אישור מהמשטרה. כי מאוד קשה להשיב כאשר השאלה אינה ברורה. אם הגשת נגדו תלונה ואם אתם עומדים להתגרש, אז מדוע זה משנה לך שהוא לא רוצה לשוב הביתה. זה הרי טבעי ולכאורה זה טוב גם לך שהרי הוא לא יאיים עליך. יתכן והוא חושש שיקרה משהו ואז תגישי תלונה נוספת. ושוב - את חייבת להבהיר בצורה מדויקת יותר מה את רוצה. רק לאחר מכן אולי ניתן יהיה להשיב לשאלתך.

                • אמרת את מה שחשבתי...
                  אסתר | 26/01/2010 13:07

                  על למה הוא לא מעוניין לחזור לבית, למעשה זה גם מה שהוא אמר לי "אני מפחד שנריב ותזמיני שוב משטרה", המסקנה שלי שהוא מודה שהוא יכול לפגוע בי שוב. טוב, אז תודה רבה על תגובותיך, עזרת לי להבין כמה דברים... : )!

                  • זו אפשרות אך לא היחידה ולבטח לא הכרחית
                    שאול אמרני, עו"ד | 26/01/2010 13:30

                    אל תסיקי מסירובו לחזור שהוא מודה כביכול בכך שהוא עלול לפגוע בך. בהחלט הוא יכול לטעון שהוא לא רוצה לחזור מחשש שאת תעלילי עליו שוב שהוא מאיים עליך. זו בהחלט אפשרות שעליך לקחת בחשבון. דרך אגב, היות ומדובר בתלונה ראשונה, היות והוא ממילא לא מתוגרר בבית המשותף ואז הפוטנציאל לאיום קטן משמעותית, ובנוסף היות ואתם ממילא עומדים להתגרש, יש סיכוי שאינני יכול להעריך את שיעורו, שהתיק יסגר מחוסר עניין לציבור.

                    • תודה.  לת
                      אסתר | 26/01/2010 18:09

                      • משפחתו המורחבת יודעת
                        אסתר | 26/01/2010 19:09

                        על ההתפרצויות שלו, כך שאיני מעלילה סתם...! גם לא טרחו לספר לי על העובדה כי הוא נעזר בכדורי הרגעה גם הוא לא סיפר, במקרה ידעתי על זה..מה דעתך? אז ההנחות שלי לגבי אי רצונו לחזור לבית כניראה נכונות..לא?! תודה רבה על התייחסותך לשאלותיי, כאמור, עזרת לי להבין הרבה דברים!

                        • הבהרה
                          שאול אמרני, עו"ד | 26/01/2010 19:19

                          תשובתי האחרונה לא באה להביע עמדה שלי או לערער על גישתך. אלא רק להציג בפניך אפשרות נוספת. כלומר, שתקחי בחשבון אפשרות לפיה הוא יטען שהמנעותו מלהגיע הביתה נובעת מהחשש שלו שתעלילי עליו. במידה ותחשבתי גם על אפשרות זו, שהיא בהחלט סבירה לגביו, אזי תוכלי בנקל להתמודד איתה על ידי הכנת תשובה מראש. זה עדיף על מציאות בה תופתעי מתגובה כזו.

    • לעו"ד שאול אמרני
      אסתר | 27/01/2010 11:48

      קודם כל תודה על ההבהרה.., שנית כל, ברצוני לדעת, האם המשטרה מחוייבת להודיע לי על כל החלטה שעושה לגביו בעניין התלונה והתיק שנפתח נגדו? תודה שוב.

      • תשובה
        שאול אמרני, עו"ד | 27/01/2010 12:47

        המשטרה יכולה לסגור את התיק מהסיבות המוכרות (חוסר אשמה, חוסר ראיות וחוסר עניין לציבור). במקרה כזה תקבלי הודעה על ההחלטה. המשטרה יכולה להעביר את התיק לתביעות/פרקליטות לצורך הכנת כתב אישום. מי שיחליט האם להגיש כתב אישום או לא, הוא התביעות או הפרקליטות. במקרה כזה אינני סבור שתקבלי הודעה על ההחלטה. מי שאמור לקבל הודעה במקרה כזה הוא החשוד, אך זאת רק בעבירה של פשע (כאשר העונש הקבוע בחוק עולה על שלוש שנים). במקרה אחר של עוון (כאשר העונש הקבוע בחוק אינו עולה על שלוש שנים אך מעל שלושה חודשים) אין חובת יידוע. ואולם, יתכן ואף הוא לא יקבל שכן מדובר בעבירה של אלימות בתוך המשפחה. ואין זה סביר להודיע לגבר אלים (על פי החשד) שישנה כוונה להגיש נגדו כתב אישום על בסיס תלונה של אשתו. יחד עם זאת, מגבלה זו קיימת אך כל מקרה נבחן לגופו. אם התביעות/פרקליטות סבורה שאין מגבלה ליידוע החשוד גם במקרה של אלימות, אזי יודיעו לו.

        • תודה רבה.  לת
          אסתר | 28/01/2010 20:14