תשובה

  • גילוי עריות
    אילן | 25/01/2010 10:54

    שלום. הבנתי שעל פי החוק הנוכחי, גילוי עריות אסור על פי החוק מתחת לגיל 21. שאלתי היא, אם אכן יש גילוי עריות בהסכמה מעל גיל 21 האם יש כאן עבירה על החוק, ומה הדין לגבי גילוי עריות בהסכמה מתחת לגיל 21?

    • תשובה
      שאול אמרני, עו"ד | 25/01/2010 12:02

      שלום; אני משער שגם לך כמו רבים אחרים "נדלקו האורות" לנוכח טענת הסנגורית בפרשת גואל רצון. לגופה של שאלה: התשובה לשאלתך נמצאת בפרק ה': עבירות מין", לחוק העונשין. בדגש על סעיף 351 לחוק. 1. אתה משתמש במונח "הסכמה" שלא לצורך. שכן, כל אקט מיני שאינו בהסכמה נכנס לגדר של אינוס / מעשה מגונה וכיו"ב. ולגבי אונס בין בני משפחה, העונש הוא 20 שנות מאסר ולא 16 שנות מאסר הקיים באונס רגיל שלא בין בני משפחה. ולכן ברור שהסעיף העוסק בגילוי עריות הוא כאשר המעשה נעשה בהסכמה. 2. מסתבר על פי לשון הסעיף (351 לחוק העונשין) שגילוי עריות אסור מתחת לגיל 21 (די בכך שאחד הצדדים צעיר מ- 21) לאחר מכן אין איסור פלילי בכך. 3. כאשר החוק אוסר על גילוי עריות בו מעורב קטין/קטינה מתחת לגיל 21, הכוונה היא שזה נאסר למרות שזה בהסכמה. שכן, כפי שאמרתי לעיל, מעשה שכזה בלא הסכמה הוא בגדר אונס (והעונש כאמור חמור יותר מאונס רגיל). וכול מהותו של הסעיף הוא לאסור יחסי מין במסגרת התא המשפחתי, לעיתים תא משפחתי מורחב (ראה הגדרות למונח "בן משפחה" בסעיף 351(ה) לחוק העונשין). בין מי שטרם מלאו לו 21 שנים, ובכלל זה יחסים בהסכמה. כאמור, אם אתה רוצה להתעמק בנושא אז קרא את סעיף 351 לחוק העונשין.

      • תודה
        אילן | 25/01/2010 12:43

        בהמשך לתשובתך - אם יש אישום בביצוע עבירה של גילוי עריות בקטינים, ומדובר ביותר ממקרה אחד, זאת אומרת שהאישום הוא, לדוגמה, לגבי גילוי עריות בשני קטינים בזמנים שונים, האם העונש מוכפל ו/או נמדד על פי כל מקרה לגופו, או שהדין מתייחס לאישום כגוף אחד? שאלה נוספת - על פי מה שהבנתי מפרק ה' בחוק העונשין על עבירות מין, שהפנת אותי אליו, האם קיום יחסי מין בין שני קטינים נחשב לעבירה על החוק?

        • תשובה
          שאול אמרני, עו"ד | 25/01/2010 13:13

          שלום; 1. כמו בכל מקרה של ריבוי עבירות. בית המשפט יכול להטיל עונש על כל עבירה. כאשר אדם פורץ לשני בתים הרי שמדובר בשתי עבירות ולא במקרה אחד. לגבי העונש זו שאלה בפני עצמה. עקרונות הענישה הם בגדר "מדע" בפני עצמם. לעיתים העונש חופף לעיתים מצטבר וכיו"ב. כל מקרה נבחן על פי נסיבותיו. 2. לגבי שאלתך השניה. קשה להשיב בהעדר נתונים. יש קטין בן 8 ויש קטין בן 17.5. צריך לדעת בדיוק מה הנתונים כי כפי שאומר הכלל "לכל שאלה עשויה להיות תשובה אחרת". 3. מכל מקום תשובה עקרונית תוכל למצוא בסעיף 353 לחוק העונשין. העוסק בטענת הגנה טובה כאשר פער הגילאים הוא עד שלוש שנים ומדובר בהסכמה ולא בכפיה. 4. אל תשכח גם שאחריות פלילית אינה חלה על מי שטרם מלאו לו 12 שנים.

          • אוקי, תודה רבה על התשובות וההיתיחסות המהירה.  לת
            אילן | 25/01/2010 13:47