צר לי, אך אין זה פורום אקדמי

  • זכויות של ילדה בת 16.
    עדי | 24/01/2010 21:06

    שלום, ותודה מראש! אני בת 16. רציתי לדעת מה "מגיע" לי כשאני בת 16. זאת אומרת - דברים שלא היו לי לפני, וכו'. ומה לגבי הקשר עם אנשים שנחשבים בוגרים ממני? מה זה בוגר ממני? מגיל 18 ומעלה? ובוגר לאיזה צורך? האם מותר לי להפגש עם אנשים לדוגמה בני 20+, 30+? וזה שונה מפגישה מהאינטרנט או סתם התקלות ברחוב? ומה לגבי מגע מיני? (לא שזה רלוונטי אליי, יש לי שיקול דעת) אבל מתי זה נחשב שזה בסדר ובטח שלא אונס (למרות שנגיד זה בהסכמה)? רק לידע כללי. ואם כן נפגשתי ועשיתי כל מה שציינתי (למרות שלא עשיתי), מהו העונש המקסימלי והחמור ביותר שהבחור שכביכול נפגשתי איתו עלול לקבל? לדוגמה עם מישהו בן 30+. (והכל בהסכמה כמובן). שבוע טוב, וסליחה על כמות השאלות. כל הכבוד על מה שאתם עושים, אתם עושים מצווה!

    • צר לי, אך אין זה פורום אקדמי
      שאול אמרני, עו"ד | 24/01/2010 21:57

      תגדירי בעיה בתחום המשפט הפלילי וננסה לסייע. כדי להגדיר את זכויותיך כקטינה בת 16 מומלץ שתפני למועצה לשלום הילד או גופים מסוג זה. לעניין יחסי מין, גם אם זה תיאורטי לטענתך, ובהתחשב בהיותך בת 16, הרי שחל עליך סעיף 346(א)(1) סיפא לחוק העונשין. כלומר, עבירה פלילית תתקיים רק בקיום יחסי מין תוך ניצול יחסי תלות, מרות, חינוך או השגחה, או תוך הבטחת שווא לנישואין. בן הזוג במקרה של עבירה לפי סעיף זה יסתכן בעונש של עד חמש שנות מאסר. כל זה כפוף לסעיף 353 לחוק העונשין, קרי הגנה למי שפער הגילאים בין בני הזוג הוא עד שלוש שנים. וכאשר מערכת היחסים היא בהסכמה וללא ניצול מרות. ובמילים פשוטות: אם בין זוגך הוא חבר ואין בניכם כל קשר של תלות (מדריך, מורה, פסיכולוג וכיו"ב), הרי שלא חל עליך איסור ובן זוגך לא מסתכן בעבירה פלילית.

      • תודה על התשובה. רק עוד שאלונת.
        עדי | 24/01/2010 23:04

        סליחה על הבורות, אבל לא ממש הבנתי. אנסה לשאול בצורה ספציפית. אתן מיקרה שעלול לקרות. (שוב, כל זה לא נוגע אליי. אני פשוט ילדה סקרנית!) נגיד ומישהי בת 16 נפגשה עם מישהו מהאינטרנט והוא בן 32 לצורך העניין, וקיימה איתו יחסי מין. האם זה נחשב כעבירה? תודה שוב.

        • תשובה
          שאול אמרני, עו"ד | 25/01/2010 00:09

          כפי שאמרתי. לגבי קטינה מעל גיל 16 חוק העונשין אוסר על קיום יחסי מין עם גבר שיש בניהם יחסי תלות. כל עוד אין יחסי תלות והקטינה עושה זאת מרצונה החופשי הרי שאין איסור. יחד עם זאת קשר בין קטינה בת 16 לבין גבר בן 32 אינו נראה לי סביר. פער הגילאים עלול לעורר שאלה של תלות נפשית, ניצול וכיו"ב. שכן הנחת היסוד הקיימת בנסיבות אלו היא שלא מדובר בקשר טבעי בין בני זוג. לא במקרה המחוקק קבע פער של שלוש שנים כטענת הגנה למי שעובר על סעיף 346(א)(1) לחוק העונשין. פער גילאים של פי שניים אינו נראה לי סביר, ואינני יכול לומר בוודאות כיצד רשויות החוק יתייחסו למקרה קונקרטי זה.

          • גם אני חושבת שקשר כזה אינו סביר. תודה רבה!!!!!!!!!  לת
            עדי | 25/01/2010 10:56