תשובה

  • נוהלי חקירה
    עמית | 19/01/2010 13:08

    אומנם אינך שוטר אך בכל זאת יש לך ידע בהליך הפלילי . הגשתי תלונה על עבירות מין והמשטרה מתעקשת שאחקר ויום אחרי אעבור את העימות. מדוע ? .

    • תשובה
      שאול אמרני, עו"ד | 19/01/2010 13:45

      שלום; יתכן והמשטרה מבקשת להשלים את איסוף הראיות בתיק (חקירה) במהירות המירבית. אין ספק שיש בכך משום פן חיובי בצמצום האפשרות להשפעה על המתלוננת על ידי החשוד או מי מטעמו. הדברים נכונים בעיקר כאשר מרבית עבירות המין מתרחשות בין אנשים שמכירים זה את זה ולעיתים אף בתוך המשפחה. בנסיבות אלו המשכות הליכי חקירה מהווה כר נוח ללחצים, איומים וחזרה מתלונה עקב לחצים. כאשר גרסאות הצדדים בידי המשטרה, הסבירות לתופעות אלו פוחתת גם אם לא נעלמת. יש בכך יתרון נוסף שכן: עריכת עימות בין המתלוננת לחשוד בסמוך לאחר מתן עדותה כאשר היא עדיין זוכרת את אשר אמרה בחקירתה. עוד ניתן לומר שקבלת גרסת הצדדים (חקירת המתלוננת והחשוד) ובכלל זה עימות, הוא הבסיס לחקירה ודרכו ניתן להחליט כיצד להמשיך. כגון חקירתם של מעורבים נוספים ובכלל זה עדים מהמעגל השני. הסיבה שתמיד נכונה היא שהמשטרה פועלת בהתאם ללוח הזמנים שיש בידה. יתכן ופרשה זו מאפשרת טיפול מהיר או שחשיבותו יוצרת דחיפות.