רישום פלילי

  • רישום פלילי
    יריב | 17/01/2010 17:48

    ביום שישי התקשרתי למוקד 100 עקב אלימות במשפחה מצד אחי , שנינו רבנו וכל אחד תקף פיזית את השני בסוף החלטנו לא להגיש תלונה אחד על השני כשחקרו אותי מה קרה אמרתי שזה סכסוך משפחתי ונפתור את זה ביננו, אבל אחי אמר שאני הרבצתי לו עם הטלפון ומטריד את הידידות שלו, אבל שוב יש להדגיש שאף-אחד משנינו לא הגיש תלונה לקחו ממני ת.ז וגם ממנו והכל אמרו לי שאני רשאי להתייעץ עם עו"ד אבל לא ידוע לי האם נפתח תיק או לא או רישופ פלילי, אני הייתי היום, יום ראשון במשטרה ואמרו שאין לי שום תיק פלילי או רישום ואם יהיה זה מתעדכן תוך כמה ימים השאלה האם זה נכון ? שזה לא מתעדכן מייד ולמה שיפתחו לי תיק אם אף אחד לא התלונן עליי ואני לא התלוננתי ????? מי יכול לעזור לי בכדי לדעת אם יש לי תיק / רישום פלילי ???? אודה על תשובתכם הדחופה !!! שאלתי את החוקרת אם היא פותחת תיק ובהתחלה היא לא ענתה אבל אח"כ אמרה שהיא פותחת תיק לשנינו . אבל על מה ???? לא התלוננו בכלל ... האם פתיחת או רישום פלילי ללא תלונה זה דבר אפשרי ???? לקריאה נוספת: בדיקת רישום פלילי >>

    • רישום פלילי
      שאול אמרני, עו"ד | 17/01/2010 18:34

      שלום; 1. רישום פלילי נוצר עקב הרשעה בדין. לא זה המצב בשלב זה ולכן אין לך רישום פלילי. 2. בשלב זה מדובר ברישום משטרתי. המצב הנכון כרגע הוא שמדובר בתיק מב"ד (ממתין לבירור דין). זה השלב בו התיק נמצא בחקירה או טרם הכרעה האם לגנוז אותו או להגיש כתב אישום. 3. קשה לומר שלא התלוננת היות והזמנת משטרה וזו אכן הגיעה. כדי לפתוח בחקירה על פי החוק, אין צורך בתלונה רשמית ודי אם למשטרה נודע על ביצוע עבירה. למשטרה בפועל נודע על ביצוע העבירה מתוקף זה שהודעת לה והזמנת אותה גם אם בפועל לא הגשת תלונה רשמית. יחד עם זאת אחיך אמר שהרבצת לו ולכן ניתן בהחלט לראות בזה כתלונה או דיווח על ביצוע עבירה. 4. בעבירות כגון זו של אלימות בתוך המשפחה, המשטרה נוטה לא להתייחס יתר על המידה למתלוננים שחוזרים בהם מתלונתם או "סוגרים את העניין בתוך המשפחה". וזאת כדי לא לאפשר לחץ על המתלונן לחזור בו מתלונתו. 5. יחד עם זאת, דומני שאירוע אשר התרחש לפני 48 שעות בלבד, מוקדם מדי להעריך מה תהיה תוצאת החקירה. יתכן שבנסיבות העניין המשטרה תסגור את התיק מחוסר עניין לציבור. 6. כפי שאמרתי אין צורך בתלונה רשמית על מנת לפתוח בחקירה. לבטח לא כאשר מדובר באלימות בתוך המשפחה. 7. מומלץ להמתין תקופת מה על מנת לאפשר למשטרה לגבש עמדה. העובדה שלא הגשתם תלונה רשמית והיותכם אחים יש בה לחזק את האפשרות לסגירת התיק. 8. נסה להיות עמם בקשר כדי לבדוק מה סטטוס הטיפול בפרשה זו. חשוב מאוד שכל עוד התיק לא נסגר רשמית, תמנע מאלימות נוספת כל שהיא ובעיקר עם אחיך.

      • רישום משטרתי
        יריב | 17/01/2010 18:47

        יש לי 2 שאלות 1) אם יש לי את הרישום המשטרתי בלבד אם מעסיק רוצה ממני רישום פלילי + תעודת יושר האם זה יופיע והאם זה ימנע ממני לקבל תעודת יושר ? שאלה נוספת : 2 ) האם רישום משטרתי זה אומר שיש לי תיק פלילי ???

        • ראה תשובתי לשאלתך לעיל  לת
          שאול אמרני, עו"ד | 17/01/2010 21:40