תשובה למיקי

  • שלום, אני ממש נימצאת במצב על הפנים ..
    מיקי | 16/01/2010 22:16

    חברה שחשבתי שהיא חברה שלי .. גנבה ממני כסף כ800 שקל ..  אחרי שהגשתי עליה תלונה במשטרה,המישטרה לא חזרו אליי אז החלטתי לבוא אליהם ולברר מה בקשר לתלונה ומצאתי את עצמי בתוך חקירה .. החברה כביכול הגישה עליי תלונה על הטרדה ואיומים שזה בכלל לא נכון .. אני דרשתי ממנה את הכסף שגנבה ממני והיא אמרה שאיימתי עליה ושלחתי לה גברים לבית בקיצור לקחו אותי להיחקר לקחו ממני טביעות אצבעות וצילמו אותי כאילו רצחתי מישהו כאילו אני פושעת... הרגשתי ממש מושפלת , הם פגעו בי ולא רצו לתת לי הסברים מה קורה בנוגע לתלונה שאני עשיתי לגביי הגניבה ... גרמו לי לעוגמת נפש של ממש, הבחורה ההיא שכביכול היתה חברה אימה עליי בצורה ממש מחמירה ויש לי הוכחה לכך... אני ממש צריכה עזרה כמה שיותר מהר כדיי לדעת איך אני יוכל לקבל את הכסף שניגנב לי בחזרה ... תודה !

    • תשובה למיקי
      עו"ד גלי גלעד | 16/01/2010 23:14

      אני מבינה ללבך .זו סיטואציה מתסכלת ומכעיסה מצד חברתך אך במיוחד בעטיה של התייחסות המשטרה כלפייך.את כקורבן מוצאת את עצמך נפגעת פעם נוספת כחשודה, לדברייך, על לא עוול בכפך. המשטרה מחד, מבחינתה חייבת לחקור גם תלונה שהגישה חברתך נגדך ,מאידך, בוודאי שהיא היתה צריכה לענות לך מה סטטוס תלונתך ו/או היכן הדברים עומדים.אין זו הפעם הראשונה בה אזרח נתקל ביחס כזה,בעודו חשוף ללא עורך דין שיטפל בענינו.במקרה זה יהיה זה נכון עבורך לשכור את שרותיו של עו"ד על מנת שיקבל דווח עדכני הנוגע לסטטוס התלונה וינסה לשכנע את הגורמים הנוגעים בדבר,כי לא זו בלבד ,שבתלונת חברתך אין אמת ,אלא היא היא זו שאיימה עליך לאחר שגנבה את כספך.את כרגע מודאגת כיצד לקבל את כספך בחזרה,אך למעשה את צריכה להתמודד ולהשקיע,כאמור באמצעות עו"ד , קודם כל, בהליך הפלילי, שנפתח כנגדך (עם הגשת התלונה ע"י חברתך) .עם השבת כספך את יכולה להתמודד ע"י הגשת תביעה אזרחית בבית משפט לתביעות קטנות.

      • תגובה לגביי התשובה למיקי
        מיקי | 17/01/2010 00:26

        אני יודעת שעל המישטרה לחקור כל תלונה שמציבים לה אך השאלה שלי למה לא עשו שום דבר בנוגע לתלונה שאני הגשתי יומיים קודם לכן... הגעתי עד למפקד התחנה ואמרתי לו שאופן ההתנהלות בתחנה והשוטרים שלו הם בושה וחרפה . אם ככה היא מישטרת ישראל אז מצבנו ממש על הפנים .. אני בהחלט זקוקה לעורך דין אך אין לי דרך לשלם לו את שכרו , יש דרך להשיג עורכי דין דרך המדינה אבל אין לי מושג איך אני מוצאת אחד כזה... ההליך הפלילי שניפתח נגדי הוא שטות שהחברה המציא נגד התלונה שהגשתי ... עכשיו לי פתחו תיק ואין לי מושג איך להוכיח שאני לא אשמה בדברים שהיא אומרת אך יש לי הוכחה על דף שהיא כתבה לי מישפטים איומים ביותר .. אבל אני לא יודעת אם יאמינו לי במישטרה כי  זה התכתבות ביני לבנה והעתקתי את הכל לדף אחד .  אני בכל מיקרה יוצאת פגועה מכל העיניין הזה כי גם נישארתי בלי כסף לסגור את החודש וגם אין לי חשק להמשיך לעבוד.. אין לי איך לנסוע לעבודה בגללה .. אני חיה לבד ואין לי גם דרך לקנות מזון לבסס את עצמי בכדיי לסגור את החודש .. אני ממש זקוקה לעזרה כמה שיותר מהר .. אני לא יודעת למי לפנות .. .:(

        • למיקי
          עו"ד גלי גלעד | 17/01/2010 13:39

          בהתייחס למצבך הכלכלי , אפשרות ייצוג ע"י הסנגוריה הצבורית נפתחת ,עד כמה שידיעתי מגעת רק בשלב של מעצר (שאינו רלוונטי לגביך) או הגשת כתב אישום נגדך .בחלוף זמן יקר זה,אפשר שהתערבות מקצועית קודמת היתה מונעת מהלכים שיתפחו ויפעלו לרעתך.מכל מקום ,במידה ויגיע כתב אישום כזה אליך, מצאי במדריך הטלפונים בעמודות של משרד המשפטים את הסנגוריה הציבורית הממוקמת באזור מגורייך.לתשומת לבך ההתכתבות המקורית בינך לבין חברתך היא בעלת המשקל.