תשובה

  • צריכה עזרה
    מ | 15/01/2010 17:48

    שלום, לפני כמעט ארבע שנים,כשהייתי בת 13 נתפסתי גונבת עם מישהי מחנויות. אני לא גנבתי אלא הייתי שותפה למעשה ובחקירה הודיתי במיוחס לי. במשטרה אמרו לי שזו אזהרה כי זו פעם ראשונה שלי. במכתב ששלחו לי הביתה כתוב כך: "האשמה: גניבה הסגת גבול פלילית עילת הסיבה היא: נסיבות העניין אינן מצדיקות המשך חקירתך/העמדתך לדין. לתשומת ליבך:רישום תיק שנסגר מהעילה שבסעיף 3(ג) לעיל יבוטל מרישומי המשטרה. רישום תיק שנסגר מאחת העילות האחרות שבסעיף 3 לעיל לא יכלל במרשם הפלילי,המנוהל לפי סעיף 2 לחוק המרשם הפלילי ותקנת השבים תשמ"א 1981 אולם יישאר ברישומיה הפנימיים של המשטרה המנוהלים לצרכיה מכוח סעיף 1(ג) לחוק. ע"פ סעיף 11א לחוק רישומים אלה לא ימסרו אלא למספר מועט של גופים המפורטים בתוספת השלישית לחוק." כיום אני כמעט בת 17 ועוד שנה וחצי מתגייסת.אני מעוניינת לשרת בתפקידי מודיעין/מוד"ש וכו' הדורשים תחקור בטחוני. הלכתי להוציא תעודת יושר במשטרה כדי לדעת אם זה רשום אצלם. בתעודת יושר כתוב כך:"אם אינך רואה רישום באחד מהנושאים הנ"ל,הרי שאין לגביך מידע בנושא זה ברישומי המשטרה.לא תופיע הודעה המציינת זאת במפורש. כמו כן, בסוף הפלט לא תופיע המציינת כי הגעת לסוף הפלט. לכן, אם קיבלת לידך את העמוד הנוכחי בלבד, משמעות הדבר היא כי אין לגביך כלל רישומים כאמור". ליתר ביטחון שאלתי את השוטרת שנתנה לי את תעודת היושר והיא אמרה שאין לי כלום,כלומר אני נקייה. יש לי כמה שאלות: 1. אם ישאלו אותי בצו הראשון אם יש לי עבר פלילי מה אני אמורה לענות? 2. איך זה יכול להיות שלא כתוב בתעודת יושר כלום על הגניבה? כי זהו הרי תיק שנסגר ובתעודה אמור להופיע על תיקים שנסגרו מכל מיני סיבות.. 3. אם אני עושה תחקור בטחוני אני אעבור אותו? האם יש סיכוי שלא אעבור אותו בגלל שנחקרתי בעבר במשטרה והודיתי בגנבות? 4. האם צה"ל יכול לדעת מכך? והאם זה יכול לפגוע לי בסיכויים להתמיין? 5. מרישומיה הפנימיים זה ימחק אחרי 5 שנים או אחרי 7 שנים? סליחה על האורך ותודה מראש.

    • תשובה
      שאול אמרני, עו"ד | 16/01/2010 18:29

      שלום; 1. רישום פלילי הוא בגין עבירה בגינה הועמדת לדין והורשעת. לא זה המצב אותו את מתארת בפנייתך. שכן נאמר לך מפורשות שהתיק נסגר. לכל היותר יש רישום במשטרה, אך אין הוא בגדר רישום פלילי. ולכן במידה וישאלו אותך האם יש לך עבר פלילי התשובה שלך תהיה לא! וזו בהחלט תשובה נכונה אין לך עבר פלילי. 2. אינני ידוע בדיוק מה זה תחקיר בטחוני. למיטב הבנתי מדובר בתשאול מסוג אחר לחלוטין. זה שנועד לבדוק האם למועמד לתפקיד בטחוני רגיש יש "שלדים" שעלולים להביא אותו לכדי סיכון או מעידה. כגון קרובי משפחה במדינות אויב או מדינות בעייתיות, שעלולות לסכן את שיקול הדעת שלו וכיו"ב. 3. אינני סבור ששטות שעשתה ילדה בגין 13 ואף המשטרה לא מצאה לנכון להעמידה לדין, יכולה להשפיע על גיוסה לצה"ל או לעניין את גורמי הצבא. 4. עבירת הגניבה היא בקטגוריה של עוון. ההתיישנות בגינה היא 5 שנים. במועד גיוסך יחלפו 5 וחצי שנים ולכן תחול על העבירה התיישנות. 5. לגבי מחיקת הרישום מרישומי המשטרה וכיצד ניתן לעשות זאת, ראי תשובות שניתנו בפורום זה לשואלים אחרים מיום 9.1.10. לסיכום - אינני סבור שהאירוע ישפיע על הליך המיון שלך. אני די מסופק אם מידע זה יימסר לצה"ל וגם אם כן קשה לי להניח שהוא רלוונטי עד כדי אי מיונך רק בגין זאת. מה גם שספק אם ההודאה שלך ניתנה כדין בשל היותך קטינה. לא בכדי הוחלט לסגור את התיק ואף לא לבצע רישום בגינו.

      • בהמשך לתשובתך
        מ | 17/01/2010 23:09

        קודם כל תודה על תשובתך המפורטת :) ושאלה קטנה: עוד שנה וכמה חודשים זה ימחק מרישומיה הפנימיים של המשטרה. וכשזה ימחק, זה ימחק לגמרי? האם צה"ל יכול לדעת על זה שנחקרתי במשטרה ועל נסיבות החקירה למרות שזה ימחק? תודה!!

        • תשובה
          שאול אמרני, עו"ד | 18/01/2010 08:35

          שלום, אני מצרף לך קובץ הדן בנושא רישום משטרתי. תוכלי לקרוא ולהבין את משמעויותיו והשלכותיו וכיצד להתמודד איתו.

          • הקובץ לא נפתח...  לת
            מ | 18/01/2010 19:05

            • כנראה שהבעיה אצלך
              שאול אמרני, עו"ד | 18/01/2010 22:40

              משום שאני פתחתי אותו בלא קושי. מכל מקום אני מצרף אותו שנית.