זכויות יוצרים - הפן הפלילי

  • תוכנה פרוצה לשימוש אישי
    רמי | 11/01/2010 09:54

    יש לי שאלה לשבי תוכנה פרוצה משהו פרטי מוריד מהאינטרנט ומשתמש בה לשימוש פרטי שלו האם זאת עבירה פלילית בארץ רמי

    • זכויות יוצרים - הפן הפלילי
      שאול אמרני, עו"ד | 11/01/2010 10:44

      התשובה לשאלתך מופיעה בפרק ט' לחוק זכויות יוצרים - 2007. וזו לשונה: פרק ט': עונשין (א) לא יעשה אדם עותק מפר של יצירה לשם מסחר בו. (ב) לא ייבא אדם לישראל עותק מפר של יצירה לשם מסחר בו. (ג) לא יעסוק אדם במכירה, בהשכרה או בהפצה של עותק מפר של יצירה. (ד) לא ימכור אדם, לא ישכיר ולא יפיץ עותקים מפרים של יצירה בהיקף מסחרי. (ה) לא יחזיק אדם עותק מפר של יצירה לשם מסחר בו. (ו) לא ייצר אדם ולא יחזיק חפץ שייעודו עשיית עותקים של יצירה, כדי לעבור עבירה לפי סעיף קטן (א). (א) העושה אחת מאלה, דינו – מאסר חמש שנים או קנס פי עשרה מהקנס הקבוע בסעיף 61(א)(4) לחוק העונשין, התשל"ז–1977[1] (להלן – חוק העונשין): (1) עושה עותק מפר של יצירה לשם מסחר בו; (2) מייבא לישראל עותק מפר של יצירה לשם מסחר בו. (ב) העושה אחת מאלה, דינו – מאסר שלוש שנים או קנס פי שבעה מהקנס הקבוע בסעיף 61(א)(4) לחוק העונשין: (1) עוסק במכירה, בהשכרה או בהפצה של עותק מפר של יצירה; (2) מוכר, משכיר או מפיץ עותקים מפרים של יצירה בהיקף מסחרי; (3) מחזיק עותק מפר של יצירה לשם מסחר בו. (ג) המייצר או המחזיק חפץ שייעודו עשיית עותקים של יצירה, כדי לעבור עבירה לפי סעיף קטן (א)(1), דינו – מאסר שנה או כפל הקנס הקבוע בסעיף 61(א)(4) לחוק העונשין. (ד) נעברה עבירה לפי סעיף זה בידי תאגיד, דינו – כפל הקנס הקבוע לאותה עבירה. (א) נושא משרה בתאגיד חייב לפקח ולעשות כל שניתן למניעת עבירה מהעבירות המפורטות בסעיף 61 (בסעיף זה – עבירה) בידי התאגיד או בידי עובד מעובדיו; הפר את חובתו האמורה, דינו – הקנס הקבוע בסעיף 61(א)(4) לחוק העונשין. (ב) נעברה עבירה בידי תאגיד או עובד מעובדיו, חזקה היא כי נושא המשרה הפר את חובתו לפי סעיף קטן (א), אלא אם כן הוכיח כי עשה כל שניתן כדי למלא את חובתו האמורה. (ג) בסעיף זה, "נושא משרה" – מנהל פעיל בתאגיד, שותף, למעט שותף מוגבל, ופקיד האחראי מטעם התאגיד על התחום שבו בוצעה העבירה. כפי שאתה נוכח לדעת, הפן הפלילי מתייחס למי שמפר זכויות יוצרים לצורך מסחרי. ומכאן, ששימוש פרטי שלא לצורכי מסחר, אינו עבירה פלילית אך הדבר נחשב לעוולה אזרחית.

      • אם הבנתי נכון אז סעיף ג' מתאים למקרה שתיארתי ?
        רמי | 11/01/2010 14:05

        קראתי כמה פעמים את התשובה שכתבתתגיד לי בבקשה האם סעיף ג' : "לא יעסוק אדם במכירה, בהשכרה או בהפצה של עותק מפר של יצירה."מתאים למקרה שבו בן אדם פרטי מוריד תוכנה פרוצה ומשתמש בה למטרות פרטיות , כלומר לא למטרות מסחר.אני מנסה להבין האם כל בני הנוער בארץ שמורידים תוכנות פרוצות למחשב שלהם , הם בעצם מבצעים עבירה פלילית ?  תודה

        • הבנתי :) אין צורך לענות :)
          רמי | 11/01/2010 14:13

          ראיתי רק עכשיו את הערות בכתב קטן בסוף התשובה שלך תודה רבה