רישומי משטרה

  • סגירת תיקים ללא הרשעה וללא הופעה בפני שופט
    אלעד | 09/01/2010 20:18

    ברשומי המחשב המשטרתי יש לי 3 תיקים בהפרש של שנים כולם נסגרו ללא הרשעה או הופעה בבית משפט כיצד מגישים בקשה למחוק את התיקים מהמחשב המשטרתי ועוד שאלה שהתיק נסגר האים תיקים אלו נקראים כי יש לי עבר פלילי במשטרה ברגע שהתיק נסגר והאים הנשיא המדינה יכול למחוק את הריש/ומים מהמחשב המשטרתי יום טוב

    • רישומי משטרה
      שאול אמרני, עו"ד | 09/01/2010 21:57

      רישום משטרתי בגין עבירה שאינה פשע ימחק אוטומטית לאחר 7 שנים. זולת אם ראש אגף חקירות במשטרה החליט אחרת. יחד עם זאת ישנה פרוצדורה המאפשרת לקצר את ההליך בשלושה דרכים: · o ניתן להגיש בקשה מנומקת בכתב לשנות את עילת סגירת התיק ל"העדר אשמה" שכן על פי מצוות המחוקק, תיק שנסגר בשל חוסר אשמה, יימחק רישומו מרישומי המשטרה. מובן שבקשה מסוג זה נשענת על ניתוח משפטי של הראיות שנאספו במסגרת החקירה ולעיתים, אף על ראיות הגנה שנאספו לצורך הבקשה. o ניתן לפנות בבקשה מנומקת בכתב למדור רישום פלילי במטה הארצי של משטרת ישראל. o החל מיוני 2008, ניתן לפנות לראש אגף חקירות והמודיעין במשטרת ישראל או קצין משטרה בדרגת סגן ניצב ומעלה שהוא הסמיך לכך בבקשה מנומקת בכתב למחוק את הרישומים בגין תיקי חקירה סגורים. אני מוסיף לצורך הרחבה והשלמה גם את תשובת עו"ד סיוון שאף הוא התייחס לסוגיה של רישומים פליליים: חוק המרשם הפלילי ותקנת השבים מסדיר את הנושא ומנסה לאזן כדבעי בין הצורך בהגנה על פרטיות תוך שמירה על העיקרון לפיו אדם חף מפשע עד שהוכח אחרת, לבין צרכי גופים שונים למטרות שונות. לא אכביר מילים בנוגע לרישום פלילי הדן בגופים אשר המידע בדבר תיקים שנסתיימו בבית משפט (למעט תיקי עיכוב הליכים) יכול להיחשף בפניהם, מאחר שמדובר ברשת די נרחבת של גופים שונים. באשר לרישום המשטרתי - מדובר ברישום פנימי של משטרת ישראל המתעדת את התיקים הפליליים שנפתחו כנגד חשודים, אך בסופו של יום לאחר תום החקירה הוחלט על סגירתם. למרשם זה חשופות רשויות הביטחון, באופן כללי. ניתן לסגור תיק משטרתי בשלוש עילות אפשריות - חוסר אשמה, חוסר ראיות מספיקות, חוסר עניין לציבור. תיק שנסגר מהעילה הראשונה לא יימצא כלל ברישום המשטרתי הפנימי. תיק שנסגר מהעילה השנייה או השלישית, יישאר ברישום. החל מחודש מרץ 2008 קצין משטרה מוסמך לעניין זה יכול להחליט לבטל רישום תיק בו הוחלט לא להעמיד לדין חשוד (או כלל לא לחקרו). הנימוקים הרלבנטיים יהיו, בין היתר, גילו של האדם שהרישום נוגע לו ביום האירוע, הזמן שחלף מתום החקירה, קיומם של רישומים אחרים ועוד. קרי - העובדה אם קיימים רישומים כאלו עלולה להשליך על החלטה האם לבטל רישום או לא. היה ולא תוגש בקשה כזו לביטול הרישום, יימחק הרישום כעבור שבע שנים מיום האירוע, אלא אם הוחלט אחרת. באשר למחיקת רישום התיק - ניתן לפנות לגורמים המתאימים בבקשה לקצר את תקופת המחיקה. אפשרות נוספת העולה מהאמור היא בקשה לשינוי העילה בגללה נסגר התיק מחוסר עניין לציבור, לחוסר אשמה. אם תתקבל הבקשה, יימחק הרישום.

      • סמכות הנשיא
        שאול אמרני, עו"ד | 09/01/2010 22:16

        בהמשך להבהרתו של עו"ד גלי גלעד. כמוהו גם אני סבור שאתה מבלבל בין מושגים. ככל שהתלונות נגדך נסגרו על ידי המשטרה או על ידי הפרקליטות (לא הוגש כתב אישום ולא הורשעת בדין), הרי שלנשיא המדינה אין סמכות ועליך לפעול במסגרת אחת מהאפשרויות שניתנו לך בתשובתי הקודמת. אם הוגש נגדך כתב אישום והמשפט הסתיים בעונש גם אם בלי הרשעה, כגון אם אתה קטין, הרי שלנשיא יש סמכות בנושא. ואז כדאי מאוד להגיש בקשה באמצעות עורך דין.