קטגוריה לאסיר

  • שאלה
    גלעד | 07/01/2010 17:30

    האם שב"ס מחוייב לקבוע לאסיק רטגוריה ?ואם כן האם הוא מוחוייב להציג בפני האסיר את הקטגוריה?אשמח לקבל הכוונה לפקנצי"ם או להוראות בחוק כדי לכתוב את העתירה בצורה מפורטת תודה

    • קטגוריה לאסיר
      שאול אמרני, עו"ד | 07/01/2010 18:17

      שלום, סוגיית קביעת קטגוריה לאסיר קבוע בפקודת הנציבות מס' 04.40.00 החל מסעיף 7 ואילך בפרק ב'. אינני מבין למה אתה מתכוון בשאלה האם צריך לקבוע קטגוריה. זה אכן מתבצע וכל אסיר בדרך כלל מתחיל עם קטגוריה נמוכה. לפני שאתה מגיע עתירת אסיר, אני מציע שתקרא טוב את הפקודה על מנת להבין אותה. יש גם נוהל הקבוע בפקודה המתייחס לדרך בה אסיר זכאי לערער על קטגוריה שנקבעה לו (סעיף 10 לפקודה - בפרק ב') ויש גם פרוצדורה לשינוי ביוזמת השב"ס עצמו (סעיף 9 לפקודה - בפרק ב'). שים לב - אומנם ניתן להגיש עתירת אסיר. אומנם זה עולה רק 68 ש"ח (בלי לקחת בחשבון שכר טרחת עו"ד אם תשתמש בשירותיו). אבל יש כלל במשפט המנהלי והוא מיצוי הליכים. כלומר - בית המשפט לא יתערב אם לא תפעל קודם לפניה אליו, על פי הנוהלים. במילים אחרות, עליך לפנות לבית המשפט רק לאחר שעשית את כל הדרוש במסגרת השב"ס על מנת להשיג את מבוקשך.