הסדר טיעון

  • הסדר טיעון
    &&&& | 29/12/2009 14:02

    שלום רב, מהי הפרוצדורה להסדר טיעון עם התביעה? איני מיוצג ע"י עו"ד, ביקשתי בקשה לסנגור ציבורי מהשופט אשר דן בתיק, השופט קבע כי במועד המשפט הוא יחליט האם אני זכאי לייצוג מטעם המדינה. איני רוצה להגיע למשפט ולכן אני רוצה לנהל מו"מ מול התביעה. שאלתי היא האם לצורך כך אני צריך לקבוע פגישה עם התביעה, או שאפשר להגיע להסדר תוך כדי התכתבויות? ואם כן ניתן לשלוח מכתב, האם יש פורמט מיוחד לכך?

    • הסדר טיעון
      שאול אמרני, עו"ד | 29/12/2009 15:21

      ראשית, אומר לך שלדעתי אתה עושה טעות. לא בעצם הבחירה בהסדר טיעון אלא בעובדה שאתה מבקש להשיגו שלא באמצעות יצוג. אני סבור שעליך להמתין לדיון הבא ולאפשר לשופט למנות לך עורך דין. ואז תבקש ממנו להגיע להסדר עם התביעה. אין לך מה להפסיד זולת מעט זמן. בכל מקרה אם תחליט אחרת מהצעתי, עליך להתקשר או לשלוח פקס לתובע ששמו ופרטיו מופיעים בחלק התחתון של כתב האישום ולבקש לסיים את ההליך בהסדר טיעון. הם יזמנו אותך לפגישה ושם יציעו לך עונש מוסכם שיוצג בפני בית המשפט והוא ידרש לאשר אותו. שים לב - אם הפניה היא בכתב עליך לציין את מספר ההליך שמופיע בצד שמאל בפרוטוקול בית המשפט או בכתב האישום. נ.ב. - אל תראה להם שאתה להוט להגיע להסדר משום שאתה מסתכן בעונש חמור יותר ממה שניתן להשיג במקרה שלך. כל אשר נותר לי הוא לאחל לך בהצלחה. גם אם אני באמת סבור שאתה טועה בכך שאינך ניגש להליך הסדר הטיעון עם עורך דין.

      • הסדר טיעון
        &&&& | 29/12/2009 16:05

        שאול תודה רבה, יש לי שאלה נוספת, הסיבה שאני ממהר לעשות הסדר טיעון, היא החשש שהשופט לא ימנה לי סנגור ציבורי, ואז לא אוכל לעשות הסדר, שאלתי היא: במידה והשופט לא ימנה לי סנגור ציבורי, האם עדיין אוכל לבקש במהלך המשפט לעשות הסדר טיעון עם התביעה. ולמה השופט רוצה דווקא במשפט להחליט בעניין הסנגור הציבורי? והאם אני יכול לשלוח בקשה נוספת לשופט למינוי סנגור ציבורי, למרות החלטתו?

        • נניח שאתה צודק בהשערתך ...
          שאול אמרני, עו"ד | 29/12/2009 16:44

          מה לדעתך עלול להתרחש? גם אם השופט יסרב לבקשתך למנות לך סנגור ציבורי, הרי שהוא לא יוכל לשלול את זכותך להיות מיוצג. במקרה זה תבקש ממנו לדחות את הדיון על מנת לבחון מינוי סנגור פרטי. ואז תגיע למקום בו אתה נמצא כעת - פנה לתביעה ותבקש להגיע להסדר. או שתשכור שירותי עורך דין רק לצורך הסדר טיעון. וזה אמור להיות מהיר יותר וזול יותר מאשר ניהול הליך פלילי. שים לב, אין חוק האוסר לשלוח בקשות לבית המשפט. השאלה אם זה יעזור. לדעתי לא, אא"כ תציין סיבה ממש דוחקת מדוע עליו לשנות את החלטתו ולהחליט כעת ולא בדיון עצמו כפי שהוא התכוון לעשות. היות ואין סיבה מיוחדת, אני מניח שהתשובה תהיה שלילית.

          • שופט
            &&&& | 29/12/2009 17:04

            מתי השופט מחליט האם להעניק לי ייצוג במשפט, האם לפני תחילת המשפט?, או בשלב הטיעונים, כלומר לאחר שהתביעה מציגה את טיעוניה, ואז שמגיע תורי כשהוא רואה שאני לא מיוצג?

            • בתחילת הדיון הבא.
              שאול אמרני, עו"ד | 29/12/2009 17:16

              אם לא תזכיר לו שאתה ממתין לתשובה. אם התשובה תהיה שלילית, תבקש דחיה לצורך מינוי סנגור פרטי. עד למועד החדש שהוא יקבע, תנהל מגעים עם התביעה לגיבוש הסדר טיעון. מומלץ לעשות זאת עם עורך דין.

              • תודה רבה
                &&& | 29/12/2009 17:31

                שאול תודה רבה על העזרה שאתה מעניק לי... אני לוקח ברצינות רבה את דבריך והצעותיך, שוב תודה.