תפנה ליחידה שבה נחקרת ותשאל.

  • חוקר נוער
    טטט | 22/12/2009 15:25

    שלום איך אפשר לדעת אם חקר אותי חוקר נוער מה שכתוב שתפקיד רסמ ? מה זה לא יודע ? הוא קודם כל חקר אדם מבוגר ממני ואחר כך אותי יכול להיות שזה לא היה חוקר נוער האם אפשר לדעת מה החוקר הזה ? תודה

    • תפנה ליחידה שבה נחקרת ותשאל.
      שאול אמרני, עו"ד | 22/12/2009 16:44

      קשה לי להשיב לך לשאלה עובדתית. אינני יודע מה זה רס"מ. יכול להיות שזו דרגה אך אינני בטוח. הטוב ביותר הוא שתפנה ליחידה שחקרה אותך ותשאל האם נחקרת על ידי חוקר נוער, או על ידי חוקר רגיל. מן הסתם הם יבדקו בתיק החקירה ויגידו לך.

      • לא כתוב
        טטט | 22/12/2009 17:21

        לא כתוב אבל בתיק החקירה רק כתוב את שם השוטר חוקר כאילו ואת הדרגה שלו וזה היה ב12 בלילה לא ניראה לי הגיוני שיהיה חוקר נוער בשעה כזאת ובמיוחד שהוא חקר משהו מבוגר ממני ורק אחר כך אותי (לחוקר נוער יש זכות לחקור את כל סוגי האנשים או רק נוער?)

        • חוקר נוער
          שאול אמרני, עו"ד | 22/12/2009 18:31

          חוקר נוער הוא חוקר משטרה לכל דבר ועניין שהוסמך במיוחד לחקור גם בני נוער בשל המיוחדות שיש בעניין. חוקר נוער בהגדרה אינו מנוע מלחקור חשודים או עדים אחרים. אכן, גם אני סבור שבשעות מאוחרות יתכן ואין בנמצא חוקר נוער ואזי את החקירה יבצע חוקר רגיל. כמו בתחומים אחרים ישנה עדיפות לחקירת קטין על ידי חוקר נוער, אך חקירה לא תפסל רק משום שחוקר רגיל חקר קטין, כל עוד לא יוכח שזכות יסוד של הקטין נפגעה עקב חקירתו על ידי חוקר רגיל. שהרי גם בתי המשפט מבינים את המגבלות של המערכת. מלבד זאת, חבל שלא ציינת מדוע לעובדה זו ישנה חשיבות ובאיזה תחום בדיוק.

          • תשובה
            טטט | 22/12/2009 18:58

            החשיבות שהם פגעו בזכויות שלי מכיוון ויש הליך משפטי צריך לציין זאת כי מה שלהך שמה (זה יש לבן אדם מישהו במשטרה ) ועל דבר שלא היה ולא נברא מאשימים אותי ) (וזה חלק מהפגיעה בי ) ויש גם עדות של אישתו ועדות שלו ששינהם דברים שונים (אז על סמך מה יש הליך משפטי ?) לכן צריך לציין שפוגים בזכויות שלי וסתם מכפישים אותי ) תודה

            • כיצד פגעו בזכויות שלך? ובן כמה אתה?
              שאול אמרני, עו"ד | 22/12/2009 19:31

              גם אם אתה קטין ונחקרת על ידי חוקר רגיל, עדיין לא פגעו בזכויות שלך באופן מהותי.

              • תשובה
                טטט | 22/12/2009 19:45

                בהיותי הייתי קטין ב17וחצי השכן החליט לעשות מה שעשה ואז היה חקירה וב12 בלילה אחרי יומים ממקרה האירוע וכיום כמעט בן 20 ורק אחרי שנה וחצי הגיע כתב אישום (על מה על דבר שלא היה!!!) ולא חקר חוקר נוער כמו שטוענים בחוק !!!!

                • שים לב ...
                  שאול אמרני, עו"ד | 22/12/2009 20:36

                  כדי לתת לך תשובה צריכים להבין את כל התמונה. זה לא רציני לייעץ לך או לנסות לסייע לך מבלי להבין את התמונה. אתה לא כותב האם הגישו נגדך כתב אישום? האם מדובר רק בחקירה? האם החקירה התבצעה לפני שנתיים וחצי במועד ביצוע אותה עבירה שאותה אתה מכחיש? מה סוג העבירה ובמה מדובר. מה הסטטוס של החקירה כיום? האם הודיעו לך שמגישים כתב אישום או שהגישו כתב אישום? נסה לכתוב לי את כל הפרטים הרלוונטיים על מנת שאנסה לייעץ לך ככל יכולתי. לגופו של עניין - ככל שעבירה בוצעה בהיותך קטין וחלפה למעלה משנה ממועד ביצוע ועוד לא הוגש כתב אישום. הרי שיש צורך באישור היועץ המשפטי לממשלה על מנת להגיש את כתב האישום. ושוב - אין שום משקל לעובדה שלא נחקרת על ידי חוקר נוער. אין לזה משמעות רבה בעיקר כאשר היית בן 17.5 כמעט בגיל שכבר לא צריך חוקר נוער. ככל שמאשימים אותך בעבירה שלא ביצעת, תמקד את המאמצים שלך להוכיח שאתה לא אשם ואל תתעסק יתר על המידה בשאלה האם היה מותר או אסור לחוקר רגיל לחקור אותך. זה אולי לא בסדר, אך מן הסתם המשטרה תטען שלא היה חוקר נוער ולא רצו לעכב או לעצור אותך עד שימצאו אחד כזה. שום שופט לא ידחה טענה זו על הסף. מה גם שזה לא כל כך חשוב.

                  • תשובה
                    טטט | 22/12/2009 20:59

                    האירוע קרה ב2007 רק החודש היה משפט ראשון והוא נדחה לפני שנתים חקרו אותי והחליטו להגיש כתב אישום (מה שרציתי לדעת האם הם פגעו בזכויות ואם לא היה חוקר אז כן יש לי הקלטות על האדם שמאיים ( אותי אישמו על תקיפה ואימיום שקר לא היה דבר כזה ) ( לי יש הקלטה בפלאפון אומנם לא כל האירוע כי בזמנו לא היה פלאפונים כמו היום (אבל הצלחתי להקליט איך שהוא מאיים ) ומה שעשיתי ישר הלכתי עם זה למשטרה מכיוון שהמשטרה אמרה תגיע אלינו אנחנו לא יכולים להגיע !! (ובנתיים אני לא יודע מה הוא עשה לעצמו והם טוענים איתו ביחד שהחבלות נרגמו מתוצאה שהיה אלימות הכל שקר כמובן כל בן אדם יכול לפול על הריצפה ולגרום לחבלות כמו שהוא עשה !!! (אז הלכתי למשטרה פתחתי תיק נגדו ) ואחרי שנה וחצי שהגיע הכתב תביעה הלכתי להוציא על מה זה ובכלל אני גם לא רואה שכתוב שאני פתחתי עליו תיק ראשון !! האם יש לזה משמעות ?) זה מה שהיה אשמח אם תוכל לתת לי כיוון בברכה ותודה

                    • הליך משפטי
                      שאול אמרני, עו"ד | 22/12/2009 21:15

                      היות והוגש כתב אישום הרי כל מה שנותר לך לעשות הוא להתגונן ולהוכיח שכתב האישום אינו נכון עובדתית. את זה לא תוכל לעשות לבד אלא אתה חייב להשיג עורך דין. כמו שאמרתי בתשובתי הקודמת - במידה וחלפה יותר משנה מביצוע העבירה לכאורה (אשר התבצעה בהיותך קטין) נדרש אישור היועמ"ש להגשת כתב אישום. תבדוק אם יש אישור היועמ"ש. אם אין אישור - כתב האישום פגום וזכותך לטעון כטענה מקדמית ובית המשפט יחייב את התביעה להשיג את אישור היועמ"ש או לבטל את כתב האישום. אתה כרגע נמצא במציאות שמתנהל נגדך כתב אישום. התחושה שלך שנעשה לך עוול והטענות הן שיקריות אינן עוזרות כרגע כי עליך להתמודד עם המציאות המשפטית אליה נקלעת. ולכן - תשיג דחוף עורך דין. ואם אתה לא יכול לממן עורך דין אז תבקש מהשופט שימנה לך עורך דין או שתפנה לסנגוריה הציבורית ובמידה ואתה זכאי על פי הקריטריונים שלהם אזי ימנו לך סנגור. אין ספק שבכל מקרה אתה חייב יצוג ומצבך יהיה הרבה יותר חמור באם תנהל משפט בכוחות עצמך. אמרת שאתה בגיל 20, אני מסופק אם אתה בשל לנהל הליך פלילי בעיקר כאשר אתה רווי בתחושה של אי צדק שעלול להפריע לך לנהל הליך משפטי מושכל ורציונלי.

                      • תשובה
                        טטט | 22/12/2009 21:23

                        אוקיי עורך דין רק עכשיו קיבלתי מהסנגוריה אכן איך הולך משפט פלילי אשמח אם תוכל להגיד איך זה מתנהל !!! ונכון יש אי צדק לא יתכן על דבר שלא היה יעשו מה שרוצים כנראה יש לו מישהו במשפחה ותודה

                        • נ.ב חשוב !!
                          טטט | 22/12/2009 21:35

                          איך אני יכול לראות אם יש אישור של היועמ"ש ?? עכשיו היה את המשפט הראשון ונדחה לשם יצוג עורך דין האם איתכן שלא היה אישור יועמ"ש (כי אז לא היה לי עורך דין שיגיד לי דבר כזה ) ובגלל שהייתי יכולים להגיד שאישור זה מבוטל כבר?)