מה השאלה?

  • עצירת חשוד
    sld28 | 22/12/2009 15:02

    הגשתי תלונה נגד קרוב משפחה שהתעלל בי מינית כתור ילדה המשטרה בקשה שאגיע לחקירה והתעקשה שלא אגיע בסוף שבוע משום שייתכן והם יירצו לעצור את החשוד (הוא טרם נעצר למרות שכבר נחקר) לי העניין נראה תמוהה וההתעקשות שלא אגיע בסוף שבוע גורמת לי לקושי רב

    • מה השאלה?  לת
      שאול אמרני, עו"ד | 22/12/2009 16:38

      • השאלה -
        sld28 | 22/12/2009 16:57

        המשטרה לא יכולה לעצור חשודים בסוף שבוע?!? אם הגשתי תלונה נגד מישהוא ובמקרה זה יצא סוף שבוע אז רק ביום ראשון הוא יעצר?

        • השאלה
          sld28 | 22/12/2009 17:00

          שאלה נוספת הם רוצים שאני אנהל עימות איתו (מדובר באדם שהיה אלים כלפי ) ואני חוששת וגם לא רואה טעם מניסיונך האם הדבר כדאי וכמה זמן עורך עימות מהסוג הזה?

          • עימות
            שאול אמרני, עו"ד | 22/12/2009 18:44

            שימי לב: 1. כאשר המשטרה קובעת מתכונת לחקירה, אזי כנראה שיש לה סיבות טובות. בין אם הדבר נובע משיקולי נוהל ובין אם משיקולי ענייניים של חקירה ושיטות חקירה. לא בכדי התבקשת להגיע לא בסוף השבוע. יתכן והחוקרים המתמחים בחקירה בנושא עבירות מין אינם זמינים בסוף השבוע, או שיש שיקולים אחרים שאינני יודע. 2. לעניין העימות - זה כלי החקירה המרכזי באמצעותו בוחנים החוקרים את שני הצדדים. שהרי בפועל כמעט ואין כלים אחרים לבדוק והחליט מי צודק, כאשר כל מה שיש לחוקרים הוא המתלונת והחשוד ולכל אחד גרסה משלו. אילו יכולת להצביע על עד או עדים שיאשרו את גרסתך, אזי יתכן והעימות היה מיותר. 3. בנסיבות אלו של גרסה מול גרסה, מציאות שקיימת תמיד בעיברות מין, דפוס חקירה מרכזי ושיטתי הוא זה של עימות בין הצדדים. 4. שאלת הכדאיות היא בעייתית. אני מסופק אם יכפו עליך לקיים עימות. בעיקר בנסיבות על עבירות מין ובעיקר אם תצביעי על חששך ממנו. יחד עם זאת עליך לקחת בחשבון שככל שתסרבי לעימות, הדבר יתפרש בעיקר על ידי החשוד ועורך דינו, ולדעתי גם בעיני החוקר ובית המשפט אם וכאשר הסוגיה תגיעה בפניו, כהתחמקות. אך יותר מכך, יהיה קשה להכריע איזו גרסה נכונה ואיזו לא. היות ועל התביעה להוכיח את אשמתו של החשוד ואת זה יהיה קשה להוכיח בלי ראיות שיתכן ויושגו במהלך העימות, כגון שהוא יתבלבל ויודה במשהו שכעת הוא מכחיש או ירמוז שיתכן ואת צודקת או כל פליטת פה אחרת, אזי לא תהיה ברירה אלא לזכות אותו ולדעתי כלל לא יגישו כתב אישום. 5. דבר נוסף הוא שבכל מקרה תצטרכי להתמודד איתו בין בעימות ובין במהלך המשפט. ממציאות זו לא תצליחי להתחמק אלא אם כן את לוקחת בחשבון שהימנעות מהשתתפות בעימות, בעיקר אם הוא יביע נכונות להשתתף, לא תסייע לך וחמור מכך, תסייע לו. 6. לסיכום - הישמעי לחוקרים ונסי להתאים עצמך להנחיות שלהם כולל השתתפות בעימות. אם את חוששת תעדכני אותם והם יחשבו על פתרון כגון השתתפות של חוקרת או גורם ממרכז הסיוע לנפגעות עבירות מין. אולי תקבלי יעוץ קודם העימות כדי למזער את הפחד. אך אין מנוס מלהשתתף בעימות שאלמלא כן התוצאה תהיה שלילית מבחינתך.

        • אינני יודע מה השיקול שלהם.
          שאול אמרני, עו"ד | 22/12/2009 18:47

          אפשר לעצור בסוף שבוע וגם בשבת כאשר הדבר דרוש. החוק קובע שכאשר אדם נעצר יש להביאו בפני שופט תוך 24 שעות. אם הוא יעצר ביום שישי אזי יצטרכו להביאו בפני שופט במהלך השבת וזה פרוצדורה מורכבת שיתכן ותמנע את המעצר בכלל. כמובן, שיתכן והם בונים על חוקרים מסוימים לעניין העימות ואלה אינם זמינים בסוף השבוע.