האם נאמר לך שועדת אלמ"ב מתנגדת להתייחדות

  • בקשה דחופה
    מלאך | 21/12/2009 16:45

    לשאול יש לי שאלה מאוד חשובה לפני כמה ימים דיברתי איתך לגבי עתירה שאני מכינה בנושא התייחדות שאותה כבר שלחתי לבית המשפטלפני כשעה קיבלתי טלפון ממר מיכאל שרון אחראי תלונות הציבור בשב"ס שאליו פניתי בגלל שלא אישרו לי התיחדות לפי המנהלת על סעיף מסוכנות . בשיחה אימו הוא אמר לי שהתגובה של שב"ס היתה שלא אישרו התיחדות ועדת אלימות במשפחה.אני רוצה לציין שנושא תיק זה אינו כלפיי ואני הבאתי הסכמה מלאה להיות אם בעלי.שאלתי היא איך אני מתקנת את העתירה ומוסיפה את הסיבה כביכול שניתנה למיכאל שרון שהוא העביר אותה אליי או שאני מבטלת את העתירה ומכינה חדשה והבקשה השניה היא אם תוכל לכוון אותי היכן למצוא תקדימים של עתירות נגד שב"ס וועדת אלימות.אשמח לתשובה ממך תודה מלאך

    • האם נאמר לך שועדת אלמ"ב מתנגדת להתייחדות
      שאול אמרני, עו"ד | 21/12/2009 19:56

      ולכן השב"ס מתנגד? אם כן, זה הפוך ממה שטענת עד היום בהתכתבות שהתקיימה בינינו. כי עד עכשיו חשבתי שהועדה הסכימה אך השב"ס מתנגד ולכן יש לעתור לבית המשפט. כרגע מסתבר שהשב"ס למעשה מיישם את המלצת ועדת אלמ"ב, וזה הרבה יותר קשה. כי אינני מאמין שבית משפט יכפה על השב"ס לאשר התייחדות בניגוד להמלצת ועדת אלמ"ב. נסי להסביר שוב את המצב העובדתי כרגע. האם מה שכתבתי למעלה נכון, או שהתמונה ללא ברורה לי במדויק.

      • תשןבה
        מלאך | 21/12/2009 20:06

        אז זהו שפה הבעיה קצת קשה לפינ כשבועיים שביקשנו תשובה הודיעה המנהלת שהיא לא מאשרת לנו מבחינת מסוכנות ולא אמרה שזה קשור לועדת אליות הרי אם ועדת אלימות לא היתה מאשר ת אז היא לא היתה מאשרת גם חתונה וגם התיחדות של 12 שעות הרי גם בזה יש סיכון אחרתלמה הם אישרו חתונה אם הם חושבים שיש מסוכנות .את התשובה לגבי הועדה נציב התלונות קיבל משב"ס אבל בשיחה איתו הוא אמר לי להמתין עד הדיון לעתירה בנושא הפרוטוקולים ואז אפשר יהיה להבין ממה נובע המסוכנות.אתה לא נתקלת בעתירה שהיתה מופנת כלפי שב"ס וכנגד אלימות במשפחה?

        • את שואלת שאלה שאינה רלוונטית
          שאול אמרני, עו"ד | 21/12/2009 20:42

          להגיש עתירה זה החלק היותר קל. העלות מאוד שולית (68 ש"ח בלבד), אם עושים זאת שלא דרך עו"ד. השאלה היא מה טוענים ומה הסיכוי לזכות. לעיתים העתירה עצמה היא החשובה כי עצם הגשתה מקדמת דברים ומשנה החלטות שהתקבלו "סתם ככה". ואז כאשר ישנה עתירה חושבים שוב ומשנים אותה. לדעתי לא זה המצב בכל מה שקשור להחלטות של ועדות מקצועיות כמו ועדת אלימות במשפחה והוועדה העוסקת בעברייני מין. כאן זה שיקול מקצועי נטו שהשב"ס לא יחרוג ממנה כי הוא כפוף לה על פי נוהלי השב"ס. ואם זה המצב המשפטי קשה לי להאמין ששופט יחליט אחרת בניגוד להמלצה של ועדה מקצועית. ולכן המלצתי היא כזו - תבקשו את הפרוקוטול של ועדת האלמ"ב. כאשר זו תהיה ברשותך אז תביני מה עמדת הועדה ויותר מכך מה הנימוק או הנימוקים להחלטתה. רק לאחר מכן ניתן לחשוב כיצד תוקפים זאת באמצעות עתירה. אנו עוסקים באלמ"ב ועד היום אינני יודע נגד מי הופנתה האלימות. אם האלימות הופנתה כלפיך ואת זו שמבקשת אישור להתייחדות, אזי לעמדת הוועדה ינתן משקל גבוה מאוד. לעומת זאת אם לא את קורבן האלימות בגינה הורשע בעלך, וכל הנושא הוא אישור להתייחדות, אזי יש בסיס לעתירה נגד ההחלטה. לא הבנתי האם בעבר אושרה לכם התייחדות או לא? היציאה לחתונה אם היא מומשה ובעלך יצא יכולה אף היא לשמש טיעון נגד הקביעה למסוכנות . כאמור אם הוא כבר יצא לחופשה או אושרה לכם התייחדות בעבר וכעת לא מאשרים, צריך לבדוק מה השתנה מאז. איזה מידע מודיעיני התקבל או איזו חוות דעת התקבלה שהפכה את ההתייחדות למסוכנת כיום שלא הייתה בעבר. אם זו פעם ראשונה שאתם מבקשים להתייחד זה סיפור אחר כמו שנאמר "כל ההתחלות קשות". אישית לא עתרתי נגד ועדת אלימות ולדעתי הסיכוי לנצח בעתירה כזו הוא נמוך ביותר כי שופט לא יכריע בהליך מנהלי נגד ועדת אלימות שהיא מקצועית ופועלת על פי חוק השב"ס.

          • תשובה
            מלאך | 21/12/2009 21:06

            אני יענה לך על השאלות אחת אחת 1.נושא התיק שבגינו בעלי אסיר איננו כלפיי2.שב"ס לא מאשר לנו את קבלת הפרוטוקלים בגלל זה הגשנו עתירה נגד זה גם 3אנחנו התחתנו לפני כחדשים באישור הועדה ובאישור הנציב והחתונה נערכה בכלא לאחר החתונה התקיימה התיחדות של 12 שעות.לא היתה שום בעיה אם בעלי במשך ההתיחדות להפך הכל היה נפלאאין לי מושג מה גרם להם לחשוב ולהסיק מסקנות מה גם שכולם אישרו את החתונה וגם את ההתיחדות .אני מנסה להבין אם מלחתחילה הם ידעו שימנעו אז למה הם אישרו חתונה והתיחדות משהו פה לא מסתדר לי

            • חובה להשיג את הפרוטוקול של הועדה
              שאול אמרני, עו"ד | 21/12/2009 23:22

              תמקדי את עיקר הפעילות שלך בהשגת הפרוטוקול משום שהוא המפתח להבנת עמדת השב"ס נגד ההתייחדות. יכול להיות שיש חוות דעת חדשה שהתקבלה מאז הנישואים שלכם. השב"ס אינו יכול להסתיר פרוטוקול המהווה בסיס להחלטה השוללת מכם זכות להתייחדות. הם יאלצו להציג בפניכם את הפרוטוקול. יכול להיות שהפרוטוקול מסתמך על מידע. אולי יש כאן בעיה עם מקורות מידע שהשב"ס לא מעוניין לחשוף. קשה לי לשער מה מקור ההתנגדות אך השב"ס פועל כדין כאשר הוא מסתמך על החלטת הועדה למנוע התייחדות. הוא אינו פועל כדין כאשר הוא מסתיר את הפרוטוקול. במידה ויש בעיה של חשיפת מקורות מידע, הוא יכול להעביר את ההחלטה בלבד ולהשמיט את החומר שאסור לגלותו. כמו שאמרתי, עליך להגיש עתירה לבית המשפט ולדרוש את המסמך של הוועדה ולאחר מכן לגבש דרך פעולה. להבנתי, לא ניתן לתת יותר מדי משקל להתייחדות של 12 שעות שניתנה לכם לאחר החתונה. הם גם לא יכלו לשלול מכם להתחתן כי זה פוגע בזכויות יסוד. אך היות וזכויות לאסיר הן בבחינת פריבילגיה ולא זכות מוקנית, אזי הם רשאים לקבל החלטות אם כי לא שרירותיות. במקרה זה דומה כי ההחלטה של השב"ס מעוגנת ומבוססת שכן היא מסתמכת על חוות דעת של ועדת אלמ"ב, שהשב"ס מחוייב לה על פי חוק. אין זה אומר שצריך לוותר אך כאמור צריך להבין מה הבסיס להתנגדות של הועדה בעיקר אם האלימות לא הופגנה כלפיך אלא כלפי גורם אחר, ובהתייחדות שאת מבקשת אין משום סכנה כי המסוכנות שלו היא כלפי מישהו אחר. אלא אם כן כאמור הגיע מידע לועדה שגם את בסכנה ולכן צריך לבדוק את הבסיס להחלטת הוועדה על מנת שניתן יהיה לתקוף אותה באמצעות עתירת אסיר.

              • תשובה
                מלאך | 22/12/2009 07:25

                תודה על התשובה עכשיו הכל ברור לי  אני מקווה שאני אקבל את התשובה בעתירה שהגשנו אי מודה לך על הסבלנות