לא מתעלמים מתלונות, אבל ...

  • שאלה בנוגע לחקירה
    חסויה | 16/12/2009 08:59

    עוכבתי לחקירה במשטרה אחרי תלונה שמישהו הגיש נגדי במשטרה אמרתי שגם אני רוצה להגיש נגדו תלונה השוטר אמר שהוא מציין את זה בדו"ח וגם אני יכולה להתלונן. העניין הוא שזה שהתלונן ראשון קיבל דף עם קוד להתקשר ולבדוק את מצב התלונה שלו. אני לא קיבלתי שום דבר כזה האם זה אומר שהם לא פתחו תיק נגדו והתעלמו מהבקשה שלי? תודה על העזרה

    • לא מתעלמים מתלונות, אבל ...
      שאול אמרני, עו"ד | 16/12/2009 16:12

      בוחנים כל תלונה ולקצין משטרה מדרגת פקד והלאה יש סמכות לסגור תלונה ממגוון סיבות. העובדה שהוא קיבל הרשאת בדיקה אינה מצביעה בהכרח על התעלמות מההתלונה. מה גם שלא הבנתי בדיוק האם הגשת תלונה נגדו או לא. ואיזו בקשה ביקשת ולדעתך התעלמו ממנה. אם תשובי להסביר לי, אנסה להסביר באופן יותר פרטני למקרה שלך.

      • הסבר ברור יותר
        חסויה | 16/12/2009 17:14

        המתלונן הגיש נגדי תלונה למשטרה. לפני שנחקרתי אמרתי שהמלונן הוא זה שהתחיל במריבה וגם אני רוצה להגיש נגדו תלונה על אותה סיבה בדיוק. השוטר שמע את דברי ואמר שאני יכולה להגיש נגדו תלונה. לחוקר הוגש דו"ח אחד שאמור להיות כנראה משותף לתלונה הדדית. אני נחקרתי על השתלשלות העניינים ונאמר לי שיודיעו לי בהמשך בכתב או טלפונית על המשך הליכים. המתלונן גם קיבל דף עם קוד כניסה בכדי לבדוק את מצב התלונה. אני לא. השאלה שלי היא האם בגלל שהוא המתלונן הראשון הוא קיבל את הדף הזה או שכל מי שמתלונן צריך לקבל דף כזה. השאלה היותר חשובה היא האם לדעתך פתחו תלונה גם נגדו אם השוטר אמר שהוא ציין דו"ח שזאת תלוטנה הדדית?

        • למיטב הבנתי, את לא הגשת תלונה רשמית
          שאול אמרני, עו"ד | 16/12/2009 18:37

          ולכן גם לא קיבלת קוד כפי שהוא קיבל. כי מבחינת המשטרה הוא הגיש תלונה. אני לא בטוח שהמכתב שלך נחשב לתלונה. פני שוב למשטרה והגישי תלונה רשמית. בדרך כלל, תלונות הדדיות מבטלות זו את זו ומגביר את המוטיבציה של המשטרה לסגור את התיק המשותף מחוסר עניין לציבור. יכול להיות שהשוטר ציין כי מדובר בתלונה הדדית. ואולם - צריך להבין כי השוטר שקיבל את התלונה הוא בעצם חוקר. כל תפקידו הוא לקבל את התלונה וזו עוברת לקצין חקירות כדי להחליט מה לעשות. אולי הקצין לא שם לב להערה של החוקר. ולכן, שובי לתחנה ובקשי להגיש תלונה רשמית נגד זה שהתלונן נגדך. על מנת שלצד תלונתו תהיה גם תלונתך.

          • לפי מה שאתה מציין
            חסויה | 16/12/2009 19:34

            ז"א שאם לא קיבלתי גם קוד זה אומר שלא נפתח נגדו תיק אלא רק נגדי? ז"א שבאופן עקרוני אין תלונה נגדו?

            • אני קוראת שוב את תשובתך ומשהו ממש לא ברור
              חסויה | 16/12/2009 19:54

              השוטר שקיבל את התלונה, זה השוטר שמילא את הדו"ח והעביר לחוקר. זה אותו שוטר שאמר שהוא ממלא דו"ח עם התלונה שלו ושלי. הוא זה שהגיש את התלונה ראשון, ברגע שאמרתי שגם אני רוצה להגיש נגדו תלונה השוטר הודיע לשנינו שאנחנו מעוכבים בפועל הוגש לחוקר באותו רגע דו"ח אחד. המתלונן היה ראשון להיחקר ואני אחריו. הוא קיבל דף עם קוד, אני לא. האם זה עדיין אומר שכנראה לא הוגשה נגדו תלונה ולכן לא קיבלתי קוד? האם חובה בכל תלונה לקבל קוד?

              • תשובה משותפת לשתי השאלות
                שאול אמרני, עו"ד | 16/12/2009 21:28

                את מייחסת משמעות רבה מדי למסירת הקוד. אני די מסופק אם יש לכך משמעות מעשית. בהחלט יתכן שמשהו שכח לתת לך קוד, או שהוא ביקש ואת לא. יכולות להיות הרבה סיבות לפרט לא חשוב זה. על מנת להשקיט את חששותיך ואת המתח בו את נמצאת, אני מציע כפי שציינתי בתשובתי הקודמת. גשי לתחנה או התקשרתי ליחידה החוקרת ופשוט תשאלי האם תלונתך נרשמה או לא. אם יאמרו לך שאין תלונה שלך, למרות שאמרת שזו תלונה הדדתי, אזי גשי והגישי תלונה. במידה ויאמרו לך שיש תלונה נגדית שלך, אזי תבקשי קוד. הקוד לא משקף כלום. הוא בסך הכל אמצעי משטרתי לאפשר גישה ישירה של אזרחים כדי לבדוק את סטטוס התלונות שהגישו, על מנת שלא יתקשרו למשטרה ויעמיסו עליה נטל נוסף. זה יותר פעולה של יחסי ציבור מאשר משהו מהותי. ובהחלט יתכן שפשוט שכחו לתת לך קוד. סוגיית הקוד אינה רלוונטית לשאלה האם יש תלונה או לא. ולכן - גשי לתחנת המשטרה ואם זה קשה התקשרי ליחידת החקירות, בכל יחידה כזו יש מישהו שיעזור לך ויתן לך תשובה מוסמכת. את מקשה על עצמך בלא צורך ובסוגיה טכנית חסרת חשיבות.

                • עו"ד אמרני
                  חסויה | 17/12/2009 06:36

                  קודם כל תודה רבה על הזמן שאתה מקדיש בכדי לתת תשובות. זה נכון שאני סתם מסתבכת עם עצמי אבל כל זה קרה לפני יותר משבועיים ורק עכשיו הבנתי שייתכן ותלונתי לא נרשמה כתלונה. האמת היא שכל ההתעסקות עם המשטרה לא נעימה לי ויש לי מספיק טראומה עם המפגש הראשון כך שלא ממש בא לי לשוב ולדוש בנושא הזה מול המשטרה . גם הקוד לא מעניין אותי רק רציתי להיות בטוחה שתלונתי נרשמה במקביל. אני מבינה מדבריך שיש סיכוי סביר שתלונתי לא נרשמה למרות שנאמר גם למלונן שהוא מעוכב וזה פשוט עצוב לי שלא טרחתי לוודא זאת מפורשות לפני שיצאתי מחדר החקירות. האם פנייה לאחר שבועיים למשטרה לא טפשית? האמת היא שלי אין כזה רצון גדול שייפתח למישהו תיק למרות מה שהוא עשה. רק רציתי לדעת שתלונתי גם נרשמה למרות שלא קיבלתי קוד. בכל מקרה תודה רבה לך על הזמן היקר שאתה משקיע במתן מענה לשאלות

                  • שיחת בירור אינה משפיעה על תוכן החקירה
                    שאול אמרני, עו"ד | 17/12/2009 09:01

                    אם זה חשוב לך, הרימי טלפון למחלקת החקירות ושם באמצעות מספר ת.ז. שלך יאמרו לך האם הגשת תלונה או לא. זה כל מה שצריך לעשות.