לא כל כך מהר נכנסים לכלא, אז תרגע

  • אלמ"ב
    יאיר | 14/12/2009 21:01

    ברצוני לברר לאן עובר התיק לאחר שהמשטרה סיימה לחקור באינטרנט רשום לי עבר לפרקליטות במשטרה נאמר לי לתביעות מה ההבדל? אשתי נמצאת כול הזמן לצידי ולטובתי היא הגישה תלונה נגדי ואכשיו היא מצטערת ברצוננו לפנות בדחיפות לפני הגשת כתב אישום אנחנו כרגע נמצאים בטיפול זוגי ובקשתי את סליחתה כמו כן יש לי עבר נפשי בצבא נסיונות התאבדות איני מסוגל לשבת במעצר/כלא או במקום סגור למי עליי לפנות במקרה שייגזר עליי להיות בכלא שאני לא יכול לשבת בכלא כמו כן אני סובל ממחלה קשה אני מבולבל ודיכאון אין לי עבר פלילי אך יש בי פחד גדול להיכנס לכלא

    • לא כל כך מהר נכנסים לכלא, אז תרגע
      שאול56 | 15/12/2009 02:00

      ההליך הפלילי מתנהל באופן הבא: המשטרה חוקרת ואם היא אינה סוגרת את התיק, אז הוא עובר למחלקת התביעות של המשטרה או לפרקליטות המדינה על פי המחוזות הקיימים בארץ (צפון, דרום, ירושלים, מרכז, ת"א), על מנת להכין כתב אישום. במחלקת התביעות של המשטרה או בפרקליטות בוחנים את התיק יותר לעומק ומחליטים האם להגיש כתב אישום, לבצע השלמות חקירה כאשר הבסיס הראייתי לא מספיק או לגנוז. קשה לי לומר לך לאן התיק הספציפי שלך הועבר, אך בעיקרון תיקים חמורים מטופלים בפרקליטות בעוד תיקים קלים יותר מתנהלים במחלקת התביעות של המשטרה. למרות שבאינטרנט כתוב שהתיק הועבר לפרקליטות, הייתי סומך יותר על מה שנאמר לך במשטרה, כלומר התיק הועבר לתביעות. למיטב הבנתי את שאלתך טרם הוחלט האם להגיש כתב אישום. ואם יוחלט להגישו אזי מן הסתם תקבל הודעה והעתק מכתב אישום. הודעה על הגשת כתב אישום ועל הזכות לשימוע בכתב מקבלים רק בעבירות של פשע (כאשר העונש הוא מעל שלוש שנים). ואולם, כאשר מדובר בעבירת אלמ"ב, בדרך כלל לא מודיעים על כוונה להגיש כתב אישום מסיבות מובנות. לעובדה שאשתך עומדת לצידך יש משקל מסוים לגבי ההחלטה הסופית האם להגיש כתב אישום או לסגור את התיק. אך זה לא יהיה השיקול הבלעדי או היחיד. אני ממליץ לך לנסח מכתב לתביעות באזור בו נמצאת היחידה שחקרה את התלונה ותנסה לשכנע אותם לא להגיש כתב אישום, בהסתמך על כך שאין לך עבר פלילי, שמצבך הבריאותי קשה, שאשתך סולחת לך לאחר שבקשת את סליחתך, מצב כלכלי, ילדים וכל סיבה אישית או אחרת שאתה יכול להעלות על הדעת, ובלבד שמדובר באמת ולא בבדותה (שקר). לתביעות או לפרקליטות קל יותר להחליט לא להגיש כתב אישום מלכתחילה מאשר לבטל כתב אישום לאחר שהוחלט להגיש וקל וחומר לאחר שהוא כתב נכתב והוגש לבית המשפט. אם כי גם לאחר הגשתו עדיין ניתן להביא לביטולו. אך זה קשה יותר.

      • תשובה לפנייתי
        יאיר | 16/12/2009 19:27

        המון תודות על התשובה המפורטת תבורכו משמיים ותודה מיוחדת לשאול 56