דרושה הרחבה לשאלתך

  • תביעה אזרחית לאחר זיכוי
    danino | 13/12/2009 20:04

    שלום במסגרת הליך פלילי שהיה נגדי הורשעתי בתקיפה אך לאחר הערעור זוכיתי. כעת קיבלתי כתב תביעה שהנפגע תובע אותי תביעה אזרחית כספית. האם זה אפשרי גם לאחר שזוכיתי??? נא עזרתכם בדחיפות

    • דרושה הרחבה לשאלתך
      שאול56 | 13/12/2009 21:34

      עליך להסביר האם התובע מתבסס על תוצאות ההליך הפלילי, או שהתביעה האזרחית מנותקת לחלוטין מההליך הפלילי. לאחר שתבהיר נקודה זו יקל עלינו להשיב על שאלתך.

      • תביעה אזרחית נגררת לפלילים
        שאול56 | 14/12/2009 08:58

        שים לב; ככל שיש קשר ישיר בין ההליך הפלילי לזה האזרחי, כלומר התובע מבקש להסתמך על ההליך הפלילי במסגרת הליך התביעה האזרחי, כגון הסתמכות על המסקנות והממצאים, אזי הוא מנוע מלעשות כן, משום שזוכית בדין ואפשרות זו קיימת רק לגבי מי שהורשע. יחד עם זאת - עקרונית אין כל מניעה להגיש נגדך תביעה אזרחי בגין תקיפה גם אם זוכית. משום שרמת ההוכחה הנדרשת בהליך אזרחי נמוך משמעותית מהנדרש בהליך פלילי. מה גם שלא ציינת באיזו עילה זוכית בערעור וזה נתון חשוב מאוד. גם העובדה שבערכאה הראשונה הורשעת יכול לבסס עילת תביעה אזרחית. האמור לעיל הוא בבחינת ניתוח תיאורטי בלבד. העובדה שהוגשה תביעה אזרחית אינה ערובה להצלחת התובע. בין המשפט ידרש לתביעה ולמסכת העובדתית והראייתית בהתאם לרמת ההוכחה הנדרשת בהליך האזרחי. ככל שהתובע יעמוד בנטל ההוכחה הנדרש בהליך אזרחי אזי הוא יזכה, ואם לא, אזי הוא יכשל. לזיכוי שלך בהליך הפלילי יש משמעות כי תוכל לבסס את טיעוניך על הטיעונים של ערכאת הערעור, בהנחה שהזיכוי היה מלא ומוחלט ולא מחמת הספק וכיו"ב. כ