זו סוגיה שחובה לקבל יעוץ פרטני מעורך דין פלילי

  • מצב בו חשוד באחזקת סמים מכחיש בעלות/ידיעה
    שולי | 10/12/2009 20:45

    מכר שלי חשוד שנתפסה כמות קטנה כ5גרם חשיש בפריט לבוש עליון ,טוען בחקירה שפריט הלבוש איננו שלו ולא ידע על נוכחות הסמים. מספק הסבר טוב להגעת פריט הלבוש לידיו ואיננו יודע לספק פרטים מדוייקים על הבעלים, כמו כן מציע עד שיתמוך בגרסא זו. מדובר בצעיר נורמטיבי בן 23 ללא עבר פלילי. הוא חתם על ערבות להופיע בבית משפט ושוחרר באותו היום. מה קורה במצב כזה? האם בדרך כלל מוגש כתב אישום(מדובר באיזור המרכז) ? האם במשפט חובת התביעה להוכיח כי מדובר בסמים שלו עליהם ידע? האם יקשו עליו וירשיעו+קצינה+שירות לציבור+קנס עקב אי ההודאה? המכר שלי מעוניין להמנע מהשלכות על עתידו ואי הנוחות הכרוחה בביקור שבועי אצל קצינה או עבודות שירות המפריעות לקיום שגרת עבודה רגילה תקינה. לקריאה נוספת: בדיקת סמים >>

    • זו סוגיה שחובה לקבל יעוץ פרטני מעורך דין פלילי
      שאול56 | 10/12/2009 23:47

      אומנם, על התביעה להוכיח ברמה של מעבר לכל ספק סביר את יסודות העבירה המיוחסת לחשוד/נאשם. יחד עם זאת, כאשר סמים נמצאים על גופו של אדם, הרי שזו חזקה שהן שלו, אא"כ יעלה בידו להפריך את החשד. במילים אחרות - התביעה תדרש להוכיח כי אכן מדובר בסמים, וכאשר תעשה זאת, על החשוד/נאשם להוכיח כי הסמים אינם שלו. וזה נטל לא קל כלל ועיקר. קשה לי להאמין שלא יוגש כתב אישום, אא"כ החשוד יממש את זכותו לשכנע את התביעה שלא להגיש כתב אישום, וגם יצליח לעשות כן. מה שאני די מסופק במקרה של עבירת סמים שנתפסים על הגוף של אדם ולכאורה זה כמעט תיק סגור. לגבי יתר השאלות, באמת קשה להשיב עליהן. תלוי מי יהיה הסנגור שלו, עד כמה הוא יצליח לשכנע כי אין מדובר בסמים שלו, אלא נמצאו על בגד עליון שעל גופו מבלי שהיה מודע לכך, ועד כמה העד יחזק את דבריו וכיו"ב. יש כאן יותר מדי תנאים בעיקר כאשר הוא מכחיש קשר לסמים ולדעתו יש עד שיאשר את דבריו. עם בסיס ראשוני שכזה יתכן וזה יערער במידת מה את הראיות של התביעה והיא תסכים להגיע להסדר טיעון. גם לעובדה שמדובר בחשיש ובכמות קטנה יש משקל שיכול לתמוך בהקלה. אך כאמור כל הנחות היסוד הללו תלויות בראיות שיש בידי המשטרה והתביעה ובמדיניות של התביעה במקרים כגון אלה.

    • זכותו של חשוד להכחיש, אבל אם ...
      שאול56 | 11/12/2009 08:15

      הוא שומר על זכות השתיקה, אזי יש לומר לו שהדבר יזקף לחובתו. ואולם, במקרה הקונקרטי שלך לא מדובר בשמירה על זכות השתיקה אלא בהכחשה. וזו הרי זכותו המלאה של חשוד להכחיש את המיוחס לו, ועובדה זו לא תזקף לחובתו. אלא תחייב את המשטרה והתביעה לעבודה מאומצת יותר כדי להשיג ראיות להרשעתו אם וכאשר יוגש כתב אישום.

    • אשמח לעזור ***צונזר ע"י המערכת***  לת
      ארז | 11/12/2009 11:01

      • ***צונזר ע"י המערכת***  לת
        ארז | 11/12/2009 11:03

    • החזקת סמים
      עו"ד גיל משה | 11/12/2009 13:28

      שולי שלום. קראתי את התשובה שקיבלת וברצוני להוסיף נתון מזוית אחרת. כאשר מדובר בסם מסוג קנאביס (חשיש או מריחואנה) ובכמות שאינה עולה על הכמות המוגדרת בחוק ככמות לצריכה עצמית (עד 15 גר') ומדובר בפעם הראשונה בה נתפס חשוד. הנטיה תהא לסגור את התיק מאין ענין לציבור. אם יוגש נגדך חלילה כתב אישום, ראוי שתתיעץ עם עו"ד העוסק בתחום ותגיש בקשה לסגירתו. בכבוד רב עו"ד גיל משה