תפיסת חפצים

  • חפוש בבית
    .א. | 09/12/2009 10:14

    המשטרה לקחה לי הפלאפון לפני זה יותר מחצי שנה מהבית איך אני מחזיר אותו הוא לא גנוב?

    • תפיסת חפצים
      שאול56 | 09/12/2009 10:25

      אם תוך שישה חודשים מיום תפיסת החפץ לא הוגש כתב אישום במשפט אשר בו החפץ צריך לשמש כראיה, אזי החפץ יוחזר לאדם אשר מידיו הוא נלקח. בית המשפט רשאי להאריך את התקופה לבקשת שוטר או אדם מעוניין. ומכאן - ככל שלא הגישו כתב אישום שבו המכשיר שנלקח משמש ראיה עליך לפנות ליחידת המשטרה שלקחה אותו ממך בבקשה להשיבו אליך. סביר להניח שהם פשוט שכחו מכך ועליך להזכיר להם. קודם תנסה לבדוק איתם מדוע המכשיר לא הושב אליך. אם תקבל - אזי הבעיה נפתרה. אם לא - צריך לדעת מה התשובה של המשטרה על מנת לחשוב מה עושים. בעיקרון, במקרה כזה אם המשטרה מחזיקה חפץ שלא כדין ואינה מוכנה להשיבו, אזי פונים לבית המשפט בבקשה להשבת תפוס. אך זאת כאמור רק לאחר שפנית למשטרה וזו מסרבת להחזיר את המכשיר.