להלן תשובת עו"ד אתמר סיון לשאלה זהה מיום 29.11.09

  • צו הרחקה
    יניב | 09/12/2009 06:48

    במשטרה נתנו לי צו הרחקה ל30 יום בגין אלמח כמדומני ניתן לתת צו הרחקה לא יותר מ15 יום האים ניתן להגיש ערעור בעניין כמו כן שלחתי מכתבים למפקד התחנה כולל של אשתי ותסקיר מטפלת זוגית בעניין שלא להגיש כתב אישום נגדי אך אין התייחסות התיק עדיין בחקירה במשטרה כבר 3 שבועות האים חייבים להתייחס למכתבינו למרות שאשתי באה לטובתי היא הגישה תלונה נגדי

    • להלן תשובת עו"ד אתמר סיון לשאלה זהה מיום 29.11.09
      שאול56 | 09/12/2009 08:06

      היות ושאלה דומה נשאלה בפורום בתאריך 28.11.09, אני מביא את תשובת עו"ד אתמר סיון: שלום רב, את התשובה לשאלתך מסדיר סעיף 42 לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה - מעצרים), תשנ"ו - 1996. סעיף זה מונה את ההגבלות אותן יכול להטיל קצין המשחרר עצור או נחקר. אכן, חלק מההגבלות המאפשרות לקצין משטרה להגביל את חירותו ו/או פעולותיו של המשוחרר מוגבלות ל-15 ימים לכל היותר (איסור כניסה לאזור, או חובת הימצאות באזור מסוים, שכונה או עיר מסוימת). יתרה מזאת, חלק מההגבלות יכולות להיות לתקופה קצרה יותר (איסור יציאה ממקום המגורים למשך כל שעות היממה אפשרי רק עד חמישה ימים). חלק מההגבלות אינן תחומות בזמן, אך דומה שחלות עד תום המשפט או החקירה, או במקרים מסוימים תקפות לחצי שנה. באשר לתנאי שהוטל עליך, הקשור לתנאי של אלימות במשפחה - דומה שמדובר באיסור יצירת קשר החל למשך 30 יום - הגבלה המותרת לפי חוק. היה ומדובר באיסור להיכנס לביתך למשך 30 יום, דומה שהחלטת בית המשפט אינה מדויקת, ויש להגיש בקשה לעיון חוזר בה יתבקש בית המשפט לקצר את תקופת ההגבלה, לאורו של סעיף 42 המוזכר לעיל. תשובתי לחלק השני בשאלה: המשטרה אינה מגישה כתב אישום. היא אחראית רק על החקירה ואיסוף ראיות. ולכן, לא תקבלו תשובה ממנה לגבי הבקשה שלא להגיש כתב אישום. עליכם להמתין עד להחלטה האם לסגור את תיק החקירה או להעבירה לתביעה/פרקליטות לצורך הגשת כתב אישום. בדרך כלל יש הליך בו מודיעים לחשוד על העברת התיק ומקנים לו זכות לשימוע בכתב ולעיתים גם בעל-פה לשכנע את הפרקליטות לא להגיש כתב אישום. במקרה של אלמ"ב המדיניות שונה והודעה תינתן רק לאחר בחינה מעמיקה.

      • דיוק בפרטים
        איתמר סיון, עו"ד | 09/12/2009 12:09

        שלום רב, הבהרה ליניב - התגובה לחלק השני של השאלה היא של הגולש שאול56, ולא שלי. המשטרה כן מגישה כתבי אישום - באמצעות יחידת התביעות. במקביל לעבודת יחידת התביעות ישנה גם את יחידת החקירות שאוספת מידע כאמור.

        • שבתי וקראתי את תשובתי ולא מצאתי אי דיוק
          שאול56 | 09/12/2009 12:43

          1. ציינתי מפורשות בהתייחסותי לחלק השני בשאלת הפונה כי זו תשובתי. ולא הבנתי את הצורך לציין זאת בתגובתך כמו לומר שאין די בתשובתי.. 2. אף לגבי ההערה השניה כתבתי כי המשטרה (בהתייחס ליחידה החוקרת) אינה מגישה כתבי אישום. מן הסתם השואל הפנה את מכתבו אל היחידה החוקרת ולא אל התביעה המשטרתית. 3. למען הסר ספק ציינתי מפורשות כי יש להמתין להחלטת המשטרה לסגור את תיק החקירה או להעבירו לתביעה/פרקליטות לצורך הגשת כתב אישום. לסיכום: נבצר מבינתי להבין לאיזה צורך או תכלית נדרשה תגובתך המצביעה על אי דיוק בתשובתי.