קשה להשיב על שאלה עלומה שכזו

  • שאלה
    מלאך | 08/12/2009 20:28

    התקשר אלי אדם לפני כחצי שעה בטלפון אדם שאני מכירה ומסר לי פרטים מאוד מאוד חסויים של המשטרה שרק בנאדם מתוך שב"ס מסוגל לדע ברצוני לדעת אם יש אפשרות להגיד תלונה על השגת מידע באופן לא כשיר ואם יש למי לפנו בשב"ס על מנת לבדוק את הנושא. תודה

    • קשה להשיב על שאלה עלומה שכזו
      שאול56 | 08/12/2009 22:03

      החוק מאפשר לך להגיש תלונה על כל דבר. החוק לא מחייב את המשטרה לחקור כל תלונה שמוגשת. לא ברור לי בדיוק מה נאמר לך וכיצד החלטת שהמידע הושג בדרך שאינה כשרה. לשב"ס מן הסתם יש נציבות או דוברות וניתן לפנות אליו בשאלה. הסוגיה הרלוונטית היא האם יש לך עניין לפגוע באיש שמסר לך את המידע, וקשה להבין משאלתך האם כוונתו הייתה חיובית או לא. ובמילים אחרות - עליך לפרט ולהרחיב את שאלתך על מנת שניתן יהיה להבין מעט יותר במה מדובר.

      • תשובה
        מלאך | 08/12/2009 22:14

        אני אסביר שובהבן זוג שלי הינו אסיר המרצה תקופת מאסר את נסיבות מאסרו אני לא אפרט אבל מה שאני רוצה לדעת הוא דבר כזה האם יש לכל אדם אפשרות גישה לחדור למחשבי השב"ס ולדלות פרטים כגון מתי ביקרתי אותו אם אושרה לנו התיחדות ואם לא אז למה ותשובת ועדת שיחרורים .אני שואלת כי אותו אדם שדיבר איתי מסר לי פרטים מדיוקים שרק מישהו מבפנים יוכל להוציא מידע כזה ואני מדבר על מידע חסוי וסודי .איך אפשר לבדוק דבר כזה ולגבי זה שמסר לי א ההודעה אין לי איתו כולם הוא רצה להבהיר לי כמה דברים שידועים לי אבל המחשיד הוא איך הוא הגיע למידע כזה ואם כל אחד בשב"ס יכול למסור למכר שלו מידע על אסיר?

        • מי האיש שהעביר לך את המידע?
          שאול56 | 09/12/2009 00:09

          ברור שהתשובה לשאלה היא לא. מידע כזה הוא חסוי ואסור לאף אחד בשב"ס להעבירו לגורם בלתי מוסמך. למעשה, יש חיסיון על מידע אישי כזה גם בפני גורמים בלתי מוסמכים בשב"ס. שהרי בכל גוף יש אנשים שרשאים מתוקף תפקידם לדעת דברים מסוימים ולאחרים אסור כי זה לא מידע הדרוש לעבודתם. ולכן, כפי שנאמר לעיל. ככל שאותו אדם ששוחח איתך אינו קשור לשב"ס וגם אם הוא איש שב"ס אך אינו אמור להיות חשוף למידע קונקרטי על בעלך, אזי מי שהעביר לו את המידע עבר על החוק ולכל הפחות עבר על ההוראות של השב"ס לעניין חיסיון מידע. זה הכלל ואם להיות מעשיים יותר, את צריכה לשאול את עצמך מדוע האיש הזה פנה אליך עם המידע ומה הוא ביקש להשיג באמצעות המידע והעברתו אליך. על זה אינני יכול להשיב משום שאינני יודע מי האיש ומה מטרתו וכיצד בדיוק את מכירה אותו. ככל שתחליטי להתלונן אזי עליך לפנות במכתב לנציב השב"ס לספר את ההתרחשויות ולבקש הסבר מדוע וכיצד עבר מידע אישי אודות בעלך לגורם שאינו מוסמך ואינו רשאי לקבלו. אם את רוצה גם לקבל תשובה מהימנה אזי תפני מכתב דומה גם לנציב תלונות הציבור במשרד מבקר המדינה. במידה ואכן תחליטי לעשות כן, אל תשלחי למבקר המדינה העתק ממכתבך לנציב השב"ס, כי אז הוא מנוע מלהתערב. על מנת להפעיל את מבקר המדינה בתפקידו כנציב תלונות הציבור יש להפנות אליו מכתב כנמען ולא העתק.