מדיניות משטרה

  • מקרי תקיפה
    ליאת | 08/12/2009 13:03

    מה הדין במקרה של תגרה בין אזרחים? בהנחה שמדובר בתקיפות ללא חבלות ממשיות. האם המשטרה מעדיפה לסגור את התיק מחוסר עניין לציבור או מעדיפה להגיש כתבי אישום? האם המשטרה בכלל משקיעה בחקירה במקרים אלו או מפנה ישר לסגירה?

    • מדיניות משטרה
      שאול56 | 08/12/2009 13:27

      1. תקיפה או תגרה ציבורית אינן בגדר אירוע שהמשטרה מעלימה עין. 2. להבנתי, המדיניות לגבי סוגיה זו היא להגיש כתבי אישום. בעיקר נוכח החרפת ונפוצות התופעה בחברה הישראלית 3. יחד עם זאת, הגשת כתבי אישום אינה יכולה להתבסס רק על מדיניות, אלא ובעיקר על ראיות שיאפשרו הרשעה. ככל שלא תהיינה ראיות, אזי העניין יסגר מחוסר ראיות. קשה לי להניח שתלונה על תגרה או תקיפה תסגר מחוסר עניין לציבור. 4. קשה להבין מהשאלה מה בדיוק קרה, מהן הנסיבות, מיהם המעורבים, מי הגיש תלונה ומי החשוד. 5. המשטרה מן הסתם תעשה את המוטל עליה, בכפוף לעומס עבודה, משאבים וכיו"ב. 6. לא הייתי יוצא מנקודת הנחה שזה תחום בו המשטרה ממעטת לחקור או להגיש כתבי אישום. ושוב - ככל שהנסיבות חמורות ולאו דווקא התוצאות, וככל שיש חשש שהאירוע יתחדש או יוחרף אזי הגישה תיהיה לכוון הגשת כתבי אישום בכפוף לראיות. 5.

      • פרוט המקרה
        ליאת | 08/12/2009 13:35

        רכב חסם מעבר, התפתח ריב שנגרר לקללות ודחיפות - לא מכות יש עד שראה את אחד מהמעורבים דוחף את החוסם.

        • נוכח נסיבות האירוע, יש סיכוי לא מבוטל לסגירה
          שאול56 | 08/12/2009 14:00

          מחוסר עניין לציבור. אך מחמת הזהירות הנדרשת, יש לקחת בחשבון גם אפשרות אחרת.

          • תודה על התשובות ושאלה נוספת
            ליאת | 08/12/2009 14:36

            תודה על התשובות המשטרה מעדכנת בנוגע לזה?

            • עדכון
              שאול56 | 08/12/2009 14:52

              לא כל כך הבנתי את השאלה, אך באם התכוונת לשאול האם המשטרה מעדכנת במקרה והחליטה לגנוז את תיק החקירה - אזי התשובה בהחלט חיובית. במידה והמשטרה החליטה להעביר את חומר החקירה לתביעה/פרקליטות אזי גם על כך אולי תמסר הודעה. אם כי קשה בשלב הזה להשיב במדויק כי קודם צריך לדעת מה העבירה המיוחסת לחשוד/ים. ככלל - עבירת מסוג פשע (עונש מעל 3 שנים) יש חובה ליידע את החשוד ולאפשר לו שימוע בכתב ו/או בע"פ לשכנע לא להגיש כתב אישום (סעיף 60א לחוק סדר הדין הפלילי). על עוון (עונש מעל 3 חודשים ועד 3 שנים) לא נהוג ליידע. על חטא (עונש עד שלושה חודשים לא מיידעים כלל).