יריקה היא תקיפה על פי לשון החוק

  • פתחו לי תיק במשטרה
    אייל | 05/12/2009 18:26

    פתחו לי תיק במשטרה לפני כחודש על תקיפה, ליתר דיוק יריקה. בגדול לא אני התחלתי את המריבה, אבל המתלונן הוא הראשון שפנה למשטרה ודיווח שתקפתי אותו למרות שהוא זה שירק עלי קודם. אין לי עבר פלילי ולקחו ממני טביעות אצבע, מה הסיכוי שיגישו נגדי כתב אישום? כמה זמן לוקח עד שהמשטרה מסיימת את החקירה ומודיעה על המשך התהליכים? נהרסו לי החיים בגלל שטות גמורה

    • יריקה היא תקיפה על פי לשון החוק
      שאול56 | 05/12/2009 18:46

      היות ויש תלונה המשטרה מחויבת לחקור. אין זה אומר שהחקירה תסתיים בכתב אישום. המשטרה יכולה לחקור תקופה ארוכה מאוד ואין מגבלת זמן על החקירה. כאשר יבדקו את הראיות, לאחר גביית התלונה והודעה שלך, ישקלו האם יש מקום לכתב אישום. אני מניח, וחבל אם לא, שאמרת שהאירוע החל בגלל זה שהתלונן. הייתי מוסיף ואומר שהוא הגיש תלונה מהירה מחשש שאתה תגיש נגדו על תקיפתך. אך את זה ניתן לומר גם בהמשך, אם תוזמן לחקירה נוספת. על אירוע כזה, בעיקר נוכח הנסיבות שלו, אני משער שלא יוגש כתב אישום. גם אם כן, בהנחה שהתיאור העובדתי בפנייתך נכונה, כנראה יסתפקו במאסר על תנאי או משהו כזה. לא מכניסים אנשים לכלא בשל אירוע של יריקה בעיקר כאשר "הקורבן" הוא זה שהחל בתיגרה. לא הייתי נסחף לקביעה שנהרסו לך החיים. בסך הכל אתה בתקופה לא מזהירה אך לבטח רחוקה מהרס החיים. אני משער שתוך זמן לא ארוך יודיעו לך מה לעשות. גם אם יוחלט להגיש כתב אישום, עדיין פתוחה בפניך האפשרות לבקש שלא יוגש כתב אישום על פי סעיף 60א לחוק סדר הדין הפלילי. אך כאמור - יש עוד זמן עד לשלב הזה. תמשיך לנהל את חייך כסדרן, אל תשכח את האירוע אבל אל תהפוך אותו לחלק מהותי משגרת חייך. אם יוחלט על כתב אישום, יש דרכים ואמצעים להתמודד עם זה. לכלא אינך הולך בשל אירוע של יריקה.

      • תודה
        אייל | 05/12/2009 18:58

        תודה על התשובה המהירה, אני משער שלא מכניסים לכלא על יריקה אבל מאחר ומדובר ב"תקיפה סתם" כפי שנרשם בדו"ח זה יכול להיגמר רק בקנס או מאסר על תנאי? אני אדם נורמטיבי ללא עבירה משום סוג אבל אני מבין שמרגע פתיחת התיק במשטרה יש לי בעיה עם הוצאת תעודת יושר, ואני זקוק לכך במסגרת עבודתי. כמו כן מהו להערכתך פרק הזמן שעובר עד שהמשטרה יוצרת איתי קשר?

        • אתה רץ מהר מדי
          שאול56 | 06/12/2009 08:59

          1. בשלב הזה התלונה שהוגשה נגדך נחקרת. מבחינת הרישום זה נקרא מב"ד (ממתין לבירור דין). 2. אמרתי בתשובתי הקודמת שאין זמן מוגדר בחוק. זה יקח כמה זמן שידרש למשטרה לחקור ולהחליט מה לעשות. 3. לא רק היריקה שלך היא רלוונטית לנושא אלא גם נסיבותיה. שהרי לא דומה אדם שירק על מישהו לאדם אחר שהותקף וירק בתגובה. גם אם שני המקרים פסולים ובעייתיים. 4. אני כלל לא משוכנע שהתיק הזה יגיע לכתב אישום. יש למשטרה יכולת לסגור אותו מחוסר עניין לציבור וכיו"ב. 5. בשלב הזה אינך יכול לעשות מאומה. תמתין להחלטה ויכול להיות שהמשטרה תודיע לך שהיא לא מצאה לנכון להמשיך לחקור בנושא. 6. אם וכאשר יחליטו על הגשת כתב אישום (ושוב קשה לי להאמין שזה מה שיוחלט בהנחה שהצגת נכון ובמדויק את השתלשלות הדברים), עדין נותר לך מגוון אפשרויות להתמודד עם זה. 7. בין אם בקשה לעיכוב הליכים על ידי היועמ"ש לממשלה, וגם אם לא אפשר להגיע לתוצאה של אי הרשעה עם שירות לתועלת הציבור. 8. אך כאמור אנחנו בשלב מקדמי וקשה בשלב זה לקבוע מה יהיה העונש.

    • אייל
      יוסי | 07/12/2009 16:27

      אחי כמה חודשים והתיק ניסגר מחוסר עניין לציבור במליון %