ראשית, לא צריך להיסחף עם מחשבות אובדניות

  • הגשת כתב אישום
    יניב | 03/12/2009 19:15

    שוחררתי ממעצר יום אחד ללא משפט בגין אלימות מילולוית בלבד היא טוענת שאמרתי שאני ארצח אותה לא ראיתי שופט אשתי הלכה לבטל את התלונה אך המשטרה סירבה ונאמר לה שמתי יגמר לי הצו הרחקה שקיבלתי 30 יום הוזמן בפני שופט אני רועד ומפחד אין לי כסף לעורך דין אנחנו אכשיו עם יועץ נשואין זו עבירה ראשונה מה עליי לעשות אני מת מפחד לא מסוגל לשבת יום אחד במעצר/כלא אני מאוד מתחרט ומצטער אשתי לטובתי אנה עיזרו לי יש לי מחשבות אובדניות תודה

    • ראשית, לא צריך להיסחף עם מחשבות אובדניות
      שאול56 | 03/12/2009 19:52

      לגופה של בעייה. אכן, החוק שולל במפורש את סמכות המשטרה לסגור את התיק, רק משום שהמתלוננת, במקרה זה אישתך, חזרה בה. זה הגיוני למדי משום שהחוק בא למנוע מצב שהאישה תאויים על ידי בעלה ותאולץ לחזור בה מתלונתה. לא משום שהיא באמת רוצה לבטל אלא רק משום שהיא פוחדת. אם המשטרה לא עצרה אותך אלא הסתפקה בצו הרחקה, שזה האמצעי המינימלי וההכרחי בנסיבות העניין, סביר להניח שגם היא לא חושבת שאתה מסוכן לאישתך או למישהו אחר. שאלמלא כן היא הייתה עוצרת אותך. אני לא חושב שתכנס לכלא בהנחה שאכן זו פעם ראשונה. עליך לעשות כל מה שבאפשרותך להוכיח שאינך מסוכן כלפי אישתך. זה הפרמטר החשוב ביותר בנושאי אלימות. העובדה שאישתך עומדת לצידך, זה יתרון להמשך ההליך המשפטי. בתנאי שתתמיד לא לעשות טעויות נוספות מעבר לזו הנוכחית. מה שחשוב בשלב זה הוא לקבל יעוץ משפטי, בין אם על ידי עורך דין פרטי ובין אם על ידי הסנגוריה הציבורית. לדעתי, עורך דין בנסיבות שלך יכול לסגור את הפרשה עם עונש מינימלי שאינו כולל מאסר בפועל. דבר אחד אתה חייב להבין - בשלב הזה אסור לך לעשות טעויות. לבטח לא להפר את צו ההרחקה או המשך איומים ואלימות כלפי רעייתך או כל אדם אחר.

    • ליניב , כנס
      המקור | 03/12/2009 21:28

      יניב שלום, הדבר החשוב ביותר הוא לקחת עורך דין אשר יטפל בסוגיה מול המשטרה\בית המשפט. הייתי ממליץ לך ללכת לרופא משפחה ולבקש פגישה עם פסיכולוג( אין לך במה להתבייש) והעלות היא מאוד נמוכה. אתה צריך לקחת דברם בפרופורציה, לצערך ולצער כולנו המשטרה ובתי המשפט עובדים לאט מאוד והתיק עלול "להמרח" זמן רב לכן חשוב מאוד שיהיה עו"ד צמוד

    • ליניב
      יוסי בורנשטיין | 05/12/2009 02:37

      יניב אם אין תלונה אין משפט   אחרי 30 יום אתה לא בא לפני  שופט  רק אם אשתך לא תבקש בשנית    אחי אתה לא תשב הפלו שניה   רק  תבקש סליחה

      • יוסי, חבל לכתוב דברים שאינם נכונים
        שאול56 | 05/12/2009 18:00

        כתב אישום אפשר להגיש גם בעוד הרבה זמן. אל תאמר דברים שאינם נכונים ותגרום לו לחשוב שהתיק נסגר ואז ימצא עצמו עם כתב אישום.

        • לשאול
          יוסי | 07/12/2009 07:40

          ממש לא כתב אישום לנוער ניתן להגיש עד שנה ובגיר עד 7 שנים  וגם שאול  יש לי34 הרשעות ואני מכיר טוב טוב את המשטרה אז יש לי ניסיון

          • כמות אינה מצביעה על איכות הידע
            שאול56 | 07/12/2009 08:08

            יוסי, שוב אתה טועה. 1. כתב אישום לקטין ניתן להגיש תמיד. זאת בכפוף לכך שאם חלפה שנה מיום ביצוע העבירה, יש צורך באישור היועמ"ש. ובכפוף לכללי ההתיישנות על ביצוע עבירה. 2. המספר 7 לקוח מהתחום האזרחי לעניין התיישנות. הוא אינו קיים בהליך פלילי. 3. בהליך פלילי ישנן תקופות התיישנות אחרות התלויות בסוג העבירה. 4. העובדה שאתה מכיר את המשטרה אף היא אינה רלוונטית משום שלא המשטרה מחליטה על הגשת כתב אישום אלא התביעות או הפרקליטות. מה גם שההיכרות שלך עם המשטרה הוא הפן החקירתי ולא התביעתי. 5. ושוב, לא תמיד "הניסיון" הוא פרמטר לידע לנכון. כפי שאתה רואה דווקא "הניסיון" שלך הטעה אותך.

            • לשאול חשוב
              יוסי | 07/12/2009 16:38

              שאול אתה רק לומד משפטים אני חי את זה כבר 12 שנה  לא מדובר בקטין על תיק רצח או אונס  מדובר בקטין שנחקר במשטרה ולא נעצר   אם זה תיק 1 זה ניסגר מחוסר רעיות לציבור .  אחי אני נילחם כול יום וים בבתי משפט  מול חוקרי ימ"ר  משטרת ישראל זה בלוף רצני שרק אם אתה בא משם בתור השם  אז אתה יכול ללמוד את התרגלים של המשטרה  אתה בחיים שלך לא ראיתה  תא מעצר אני כן אני מכיר הכול בגלל זב  עשתי שנוי בחיים ואני לומד משפטים בהצלחה