אי דיווח על פשע הוא עבירה פלילית

  • שימוש במעמד לשם קבלת מידע חסוי
    קרן | 02/12/2009 21:55

    הייתי קורבן להתעללות מינית בתוך המשפחה מצד אחי. אמי רופאת ילדים במקצועה לא מנעה אותה . בהיותי בת 20 (כיום גילי 27 ) אחי נכנס למקום מגוריי (לא בבית הוריי) , וניסה לכפות את עצמו עליי , ושכן איים להזמין משטרה . בתגובה אחי עזב , אך אמי ואבי היו נסערים לא בגלל מה שהזבל הזה עשה בגלל שהם חשבו שרציתי להזמין משטרה! אבי רופא אורטופד במקצועו הכריז כי אני סובלת מסכיזופרניה ! ועליי לקחת כדורים מתאימים , חשוב לי לציין כי הייתי בתקופה זאת מטופלת במרפאה להפרעות אכילה ובה לא נבדקתי ע"י רופאים אורטופדיים כי אם ע"י רופאים פסיכיאטרים שלא מצאו אצלי אבחנה לאיזה הפרעה נפשית מכל סוג שהוא . .הוא על דעת עצמו נתן לי את אותם כדורים בכפייה כאשר אין לו שום היתר משפטי שנותן לו לעשות זאת תוך יום או יומיים מנטילת הכדורים אושפזתי בבית חולים והוריי טענו שפסיכאטר מהקהילה בדק אותי ומצא שאני סובלת מסכיזופרניה עליי לציין שדבר ראשון זאת הייתה טענה שיקרית ודבר שני שאמי הייתה הרופאה המטפלת שלי בזמן הזה. הרופאים בתגובה נתנו גם סוג של כדורים נגד סכיזופרניה (אשפוזי נמשך לערך שבוע) לאחר שיחרורי נבדקתי ע"י פסיכיאטר שעובד באותו בית חולים שמצא שאני שפויה ומאז איני נוטלת כדורים פסיכיאטריים ובנוסף גם ראיתי מספר רופאים ופסיכולוגים שלא איבחנו איזו מחלה נפשית . כאשר דיברתי אם עו"ד על המקרה הזה היא טענה כי הוריי ביצעו עבירה פלילית. חודש לפני יום הולדתי ה27 (גיל 26) הגשתי תלונה בגין התעללות מינית וציינתי גם את המקרה הזה , החוקרת בשיחת טלפון אמרה לי בקשר למקרה של גיל 20 "מה אני יכולה לעשות אם אז לא הזמנת משטרה" מה שאני ראיתי מצידה כרמז שאין בדעתה לחקור את העניין , היא לקחה את אמי לחקירה (אמי ידעה כל השנים האלו על מעשיו) ואז החוקרת אומרת לי "אימך טוענת כי לא ידעה" . וזה הוא!!!! והיא אמרה את זה כאלו אמי היא איזו עדה שהייתה אמורה לתמוך בדבריי ולא מנוולת שהרסה את חיי היא כבר הודיעה לי שאחי יוזמן לחקירה אך לא הוא ולא הוריי ייעצרו . שאלתי היא כזאת האם חלה התיישנות על מעשיי הוריי ולכן הם לא נחקרים או שמדובר במחדל של המשטרה? דבר שני עברתי עיר אחרת , ויש לי רופא מטפל אחר שיודע על מה שעברתי , משום שהייתי בדיכאון ביקשתי כי ייתן לי הפנייה לטיפול מתאים והוא הפנה אותי למרכז שמטפל בתחלואים נפשיים , והייתי אמורה לקבל פסיכותרפיה משום ההתעללות שעברתי כתור ילדה , לפתע שואלת אותי העובדת הסוציאלית,שמטפלת בי אם אסכים כי אמי תהיה שותפה מלאה לטיפול שלי ויינתן לה מידע מלא על סוג הטיפול שאני מקבלת ועל תוכן השיחות שלנו עניתי לה בשוק ,כמובן שלא!. התברר לי כי הרופא המטפל שלי קיבל מימנה טלפון ובשיחה איתו טענה כי היא אמי ובעבר אף שימשה כתור הרופאה המטפלת שלי וכי היא מודאגת ממצבי ורוצה לדעת מה איתי , עליי לציין שהיה ידוע לה בתקופה הזאת כי כבר הוגשה תלונה במשטרה והיא אף הקליטה שיחות עימי במטרה לתתם למשטרה , האם מעשיה הם עבירה פלילית ? בייחוד לאור העובדה שהשתמשה במעמדה כתור רופאה כדי להשיג מידע חסוי שאמור היה לשמש אדם שהיא ללא ספק תומכת בו . האם זאת עבירה פלילית?

    • אי דיווח על פשע הוא עבירה פלילית
      שאול56 | 02/12/2009 22:39

      בהנחה שהעובדות שהצגת נכונות, אזי מדובר בעבירה פלילית ולא רק אחת. סיפור כזה מורכב אינו מתאים לבירור בפורום זה או אחר. ובכל זאת אשיב לך על מספר דברים: 1. למיטב ידיעתי לא עברה תקופת ההתיישנות. 2. בהנחה שהעובדות נכונות הרי מדובר בעבירה מסוג פשע. ולכן המשטרה מחויבת לחקור ואין בסמכותה שלא לחקור עבירה כזו. 3. בהסתמך על העובדות בפנייתך הרי שהוריך ואחיך עברו עבירות פליליות חמורות. 4. בנוסף, ניתן לייחס להורי שימוש מהלכי חקירה ומשפט. כפי שאמרתי לעיל. מדובר בפרשה כואבת ומסובכת למדי שלא זה המקום לדון בו. ולכן - כדאי שתפני למרכז נוגה הפועל מטעם הקרייה האקדמית אונו. הם מומחים לעבירות מין כגון זו. מן הסתם הם יעזרו לך באופן פרטני בתחום המשפטי ואולי גם מעבר לכך.