ממש לא!

  • עדות שקר
    בני | 02/12/2009 21:41

    ניחקרתי במישטרה על משהו שלא עשיתי ועשו לי אימות עם אדם שבודאות משקר על זה שהוא ראה אותי עושה את המעשה אני מתוסכל מאוד לא יודע איך להוכיח את חפותי האם המישטרה תחקור את העד כדאי לוודות שהוא דובר שקר אשמח לתשובה בהקדם האשרי בבקשה אני מתוסכל

    • ממש לא!
      שאול56 | 02/12/2009 22:30

      לא רק שהמשטרה לא תבדוק אם האיש משקר, אלא היא תסתמך על עדותו במהלך המשפט. זולת אם תוכיח לה אתה שהעד משקר וההוכחה תהיה ברמת ודאות גבוהה שיאלץ את המשטרה להכיר בכך שהוא משקר. כל עוד לא תעשה זאת ולא תצליח להוכיח שהעד משקר הרי שההזדמנות הבאה שהחוק נותן לך להוכיח כי הוא משקר תהיה בהליך של חקירה נגדית שעורך הדין שלך ינהל. וזו בדיוק המטרה של חקירה נגדית - להוכיח שהעד אינו דובר אמת ואין להסתמך על עדותו. אישית אני מציע לך להתחיל להיערך למשפט ולאסוף ראיות ככל הניתן להוכיח שהעד משקר וכי אין לו אפשרות לדעת באמת את הקשר שלך לעבירה המיוחסת לך. יחד עם זאת עליך לוודא שאינך פונה אליו ואפילו לא בצורה שיכולה להצביע על לחץ וכל שכן לא איום, על מנת שבנוסף לא יאשימו אותך בשיבוש הליכי משפט.

      • אז איפה פה החוק
        בני | 02/12/2009 22:55

        אז כל אדם יכול להאשים אדם על דבר שהוא לא עשה ולתת עדות שקר איך אפשר להוכיח שאדם משקר.

        • אתה טועה
          שאול56 | 03/12/2009 07:59

          בהחלט ניתן להוכיח שעד מסוים משקר. זה לא, ולא טענתי שזה קל. אך זה גם לא בלתי אפשרי. בשביל זה שוכרים עורך דין שינהל חקירה נגדית ראויה לאחר שהכין אותה כראוי. ובהחלט ניתן להוכיח שעד מסוים אינו דובר אמת. יחד עם זאת, אמרתי גם שהמשטרה לא תעשה את העבודה הזו משום שמבחינתה העד מוכיח ומאשר את אשמתך. אז מדוע לדעתך היא צריכה להשקיע אנרגיה ומשאבים כדי לערער את האמינות של העד שמעד מטעמה? אם טענתך נכונה על כי האיש משקר, אז תמצא את העובדות הנכונות כגון עדים אחרים שיוכיחו את טענתך, עובדות מסוימות הידועות לך והוא לא יכול לדעת כי לא היה נוכח במקום שאתה היית, וכיו"ב. לסיכום: אינני אומר שצפויה לך תקופה קלה או מלאכה פשוטה. יחד עם זאת, אין סיבה להרים ידיים ולבטח לא בתחילת המערכה. כי בהליך משפטי לרוב צד אחד אינו דובר אמת או לא אומר את כל האמת, והכרעת השופט מתבססת על הצד שהוא מאמין לו יותר. תתחיל לעבוד ולאסוף ראיות שיאפשרו לשופט להאמין לך ולא לעד מטעם התביעה.

          • עדות שקר
            בני | 03/12/2009 22:28

            אני שמח לעדכן אותך שסגרו את התיק מחוסר אשמה עכשיו אני מעונין לתבוע את האדם שהצביע עליי סתם ואת האדם שהגיש את התלונה יש לי הרגשה שאותו אדם שהגיש את התלונה נגדי ביקש מאותו אדם להצביע עליי מה עליי לעשות לא יתכן שאנשים יפלילו אנשים סתם בלי סיבה ולא יעמדו לדין על דבר כזה איך אפשר להוכיח אמרו לי שאחריי שהתיק ניסגר אין באפשרותי לעיין בחקירה ביככלל האם עורך דין רשאי לבקש מהמשטרה לעיין בתיק ולחקור את העיניין אני בסך הכל מחפש את הצדק ולא מעבר לזה מה עושים בבקשה אני מתוסכל

            • ראשית, אני שמח בשמחתך
              שאול56 | 03/12/2009 23:22

              מסתבר שבכל זאת יש חוק. אינני יודע כיצד הגיעו לתוצאה נפלאה זו מבחינתך. זה רק מוכיח שגם במשטרת ישראל יש עדיין כיסי ניסים ואין ספק שהתמזל מזלך יותר מאחרים. לגבי הפניה שלך. אכן, בנסיבות העניין ספק אם תקבל את חומר החקירה. ההליך הוא בקשה מהמשטרה לקבל את חומר החקירה לפי חוק חופש המידע. מן הסתם המשטרה לא תיתן לך את החומר בטענה שהיות והתיק נסגר מהטעם של חוסר אשמה, הרי שאינך זקוק לחומר החקירה ומהטעם שהיא לא רוצה לחשוף את שם המתלונן ואת שם העד. האפשרות הבאה היא להגיש עתירה לבית משפט לעניינים מנהליים על פי חוק חופש המידע. לעניין זה אומר: 1. זה הליך יקר מבחינתך והסיכון הכספי בו גדול. 2. הסיכוי שתקבל את החומר הוא קטן ביותר עד כדי אפסי. 3. הסיבה לכך היא בדיוק כדי למנוע את מה שאתה רוצה לעשות - המשטרה ובית המשפט מעדיפים לשמור על שמות המתלוננים בסוד על מנת שלא ניתן יהיה לתבוע אותם כדי לא להרתיע אנשים מלהגיש תלונות במשטרה או להעיד. לעניין זה יש נוהל מפורט של פרקליטת המדינה, וקשה לי להאמין שתצליח לפצח אותו. 4. למרות שאני מבין את הכעס ועוגמת הנפש שלך, אני ממליץ לך בחום לשכוח מהעניין ולשמוח על כי התיק נסגר ולא רק נסגר אלא נסגר מחוסר אשמה, שמשמעותו היא העדר רישום פלילי. 5. שים לב שהמשטרה יכולה הייתה לסגור את התיק מחוסר ראיות או מחוסר עניין לציבור ואז היה לך רישום פלילי.

              • תודה רבה
                בני | 03/12/2009 23:55

                באמת תודה לכם על התשובות הממהירות אתם עושים עבודת קודש ברצוני להוסיף שאני הריי יודע מי העיד נגדי היה לי אימות איתו במישטרה ולכן ניראה לי שהמישטרה הבינה שהעד משקר אבל בכל זאת אני לא מבין למה הוא לא נאשם על מתן עדות שקר

                • כי זה סעיף בחוק שלא נעשה בו שימוש
                  שאול56 | 04/12/2009 07:25

                  דומני שעניתי לך בעקיפין גם לשאלה זו בתשובתי הקודמת. המשטרה מעדיפה "לוותר" למספר שקרנים על מנת לא להרתיע אנשים להעיד או להגיש תלונה מחשש שיועמדו לדין בגין עדות שקר. במידה מסוימת זה דומה למדיניות שלא להגיש כתבי אישום נגד נשים שמתלוננות על הטרדה מינית, גם כאשר מתברר שהן שיקרו. נכון, פגעו בך אבל הצדק אותו חיפשת התגלה. חוסר אשמה זו ההוכחה המשפטית הגדולה ביותר האפשרית במקרה כזה. זה בעצם אומרת שלא עשית מאומה ממה שהם יחסו לך. אני חושב שכדאי מאוד שתיהיה מרוצה ותשכח מהפרשה ומהתקופה העגומה הזו. שבת שלום

    • לבני מניסיון
      יוסי ביטון | 05/12/2009 02:48

      בני לצערי המישטרה  זה חבורה של שקרניםאבל תמיד יש אמת  עכשיו אחי  תחפש אליבי  דבר שני  זה מילה שלך נגדו  ובבית המשפט יזכה אותך במלין אחוז בגלל שאין רעיות נגדך חוץ מהמילה שלו בית המשפט חייב לזכות בתיק כזה  ואל זה נאמר מעל לכל ספק סביר  חובה על השופט

      • יוסי, תיק החקירה נסגר מחוסר אשמה ולכן אין משפט.
        שאול56 | 05/12/2009 17:57

        כדאי ומומלץ לקרוא הודעות ואת כולן.

    • מסירת עדות כוזבת
      עו"ד גיל משה | 06/12/2009 16:57

      בני שלום. המשטרה ככל הנראה לא תחקור את העד פעם נוספת אלא אם הדבר ידרש על ידי הגוף הממונה. לחקירה נוספת של אותו עד אמורה להיות סיבה של ממש(כך למשל סתירה מהותית בעדותו אשר מתגלה בחומר הראיות אשר בידי המשטרה). עם זאת, כך לדעתי, אתה יכול להגיע לחוקר ולבקש לעבור בדיקת פוליגרף (מכונת אמת) יחד עם העד אשר לטענתך מסר עדות שקר. דאג כי בקשתך תעלה על הכתב ותתויק כחלק מהתיק. אמנם בדיקת פוליגרף אינה קבילה בהליך פלילי המתנהל בבימ"ש ואולם היא משמשת ככלי חקירה ועשויה להוות חלק משיקולי המשטרה ו/או הפרקליט הממונה , אם להגיש כתב אישום או לסגור את התיק. בהצלחה. עו"ד גיל משה