זו אינה שאלה מהתחום בו עוסק הפורום הנוכחי

  • רכישת מכשיר גנוב באינטרנט
    דניאל | 02/12/2009 19:30

    הי, קניתי לא מזמן מכשיר סלולרי משומש באתר לוחות באינטרנט. עשיתי בו שימוש כחודש-חודשיים והכל היה תקין. לפני מספר ימים קיבלתי הודעה קולית שאומרת שהמכשיר שברשותי שייך לחברה ואני מחוייב להחזיר אותו, ולא אחוייב בקנס ע"ס 450 שקלים. התקשרתי לברר על מה מדובר והסבירו לי שהייתי בתאריך כזה וכזה במרכז שירות ולקחתי מכשיר זמני ושמתי מכשיר בתיקון (דבר שלא היה ולא נברא, הנציגה דיברה על נוקיה 6090 שזה בכלל מכשיר לרכב ובטח שלא שלי). לאחר שהתעקשתי שלא הייתי במרכז שירות "בדקו" שוב ונתנו תאריך אחר...ככה כמה פעמים שכל פעם מחליפים תאריך ודגם של המכשיר שאני צריך להחזיר. לאחר שיחה עם מנהלת היא הסבירה לי שזה לא משנה אם הייתי במרכז שירות או לא, ואם לקחתי זמני או לא - העובדה שאני מוציא שיחות מהמספר סידורי שהם מנסים לאתר מספיקה. השאלה שלי היא האם אני מחוייב להחזיר להם את המכשיר ששילמתי עליו ללא פיצוי?   ביחוד לאור העובדה שלא חתמתי על שום דבר ושום מסמך ולא באמת הגעתי לסניף כדי לקחת מכשיר חלופי... האם הם יכולים לדרוש ממני להחזיר אותו? במידה ולא אחזיר אותו הם מאיימים בקנס. מה החוק אומר בעניין כזה?

    • זו אינה שאלה מהתחום בו עוסק הפורום הנוכחי
      שאול56 | 02/12/2009 21:14

      כדאי אולי שתפנה שאלתך לפורום דיני חוזים. אילו היו מייחסים לך גניבה או מרמה אז היה מקום להפנות את השאלה לפורום זה. אך במצב הנוכחי בו הסוגיה היא אזרחית בלבד, כדאי כאמור שתפנה את השאלה לפורום האמור לעיל.