גניבה היא עבירה פלילית ולא מעשה קונדס

  • שאלה נוספת ודחופה
    רן | 30/11/2009 17:49

    שאלתי שאלה לפני שבועים בקשר למשפט שהיה לי אחרי 6 שנים לא בדיוק ידעתי מה הכתב ישום וכרגע אני יודע מכייון שהייתי במשפט ולא הסכתי לסדור עסקה עם התובע פרטי המקרה:לפי כתב האישום (מה שקרה גם במציאות) לפני שש שנים בהיותי חייל מצאתי כרטיס אשראי והלכתי לגהץ אותו בכמה מקומות בסכום של 2000 שח כולל זה המקרה מאחר ולא היית בארץ עד עכשיו המשפט יהיה חודש הבא התובע ניסע להציע לשלם את הסכום עם פצוי קטן של500 שח ומאסר על תנאי מה שמנע ממני להסכים זה העובדה שתירשם לי עבירה פלילית ואני מתכנן ללמוד אז נכנסנו לשופטת והוא גם אמר לה שלא מגיע לי עורך דין מטעם המדינה כי הוא מבקש מאסר על תנאי ולא מאסר בפועל בגדול השאלה שלי זה האם ניתן להרשיע אותי מבלי שיהיה לי עבר פלילי? והאם זו עבירה שיש עמה קלון? אשמח למי שיוכל להעיר את עיני בכל מקרה מדובר על מקרה של לפני שש שנים וזה מעשה קונדס מיותר ודבילי הייתם מציאים לסגור עם התביעה?

    • גניבה היא עבירה פלילית ולא מעשה קונדס
      שאול56 | 30/11/2009 22:15

      קשה לי להניח שיהיה שופט שלא ירשיע אותך. אולי יתחשבו בזמן הרב שחלף לעניין העונש אך לא לעניין ההרשעה. אני משער גם, נוכח סוג העבירה שלאחר הליך משפטי העונש שתקבל לא יהיה קל יותר מזה שמוצע לך כעת. ברור שזו החלטה שלך ושלך בלבד. גם במערכת המשפט הישראלית יש "ניסים" אם הנס יקרה לך, אינני יודע. זה סיכון שתצטרך לקחת אם לא תסכים להסדר הטיעון שמוצע לך, ולדעתי האישית זה דווקא עושה איתך חסד.

      • השאלה אם...
        רן | 01/12/2009 01:53

        השאלה אם קיים מצב שתינתן הרשעה ללא תיק פלילי שיפריע לי ללמודים? הבנתי קיים מצב שבו השופט מרשיע אבל מתחשב שזה לא יפגע לי בעתיד ועוד שאלה במידה ותינתן הרשעה ויהיה לי תיק פלילי זו עבירה שיש עמה קלון ? תודה רבה רבה על ההתיחסות

        • אני מבין את המצוקה שלך, אבל ...
          שאול56 | 01/12/2009 09:13

          שים לב, הכל אפשרי במשפטים. אין זה מדע מדויק שאתה יכול לצפות מה השופט יחליט. ככל שהשאלה שלך היא תיאורטית, כלומר: האם זה אפשרי שתנתן הכרעת דין בעניין שלך ללא הרשעה, הרי שעקרונית הדבר אפשרי. ואולם, אפשרות זו קיימת בנסיבות מיוחדות ויוצאות דופן. במקרה זה בית המשפט מחליט שהנאשם ביצע את העבירה המיוחסת לו בכתב האישום אך נמנע מהרשעתו. ואז למעשה בית המשפט רשאי להעמיד את הנאשם במבחן (סעיף 1(2) לפקודת המבחן) או לחייבו בשירות למען הציבור (סעיף 71א(ב) לחוק העונשין. ועוד, גם לאחר הרשעה בית המשפט רשאי לבטל אותה כאשר לפני מתן גזר הדין הוא נוכח לדעת שיש מקום במקרה זה להטיל על הנאשם צו מבחן או צו שירות לתועלת הציבור ללא הרשעה (סעיף 192א לחוק סדר הדין הפלילי). לעניין שאלתך בדבר האם יש בעבירה משום קלון, גם כאן אין נוסחה. אם בית המשפט כאשר ירשיע אותך, בהנחה שאכן יחליט כך, יקבע שיש בעבירה משום קלון, אזי המעשה יחשב כקלון. אם לא יקבע זאת הרי שזה לא קלון מהפן המשפטי בלבד מה שלא מצביע על הפן הערכי שבמעשה שלך. ושוב, הצגתי בפניך את האפשרויות העומדות בפני בית המשפט. אתה צריך לשכנע את בית המשפט שהמקרה שלך הוא אכן נכנס לגדר של נסיבות מיוחדות ויוצאות דופן. לסיכום: יש אפשרות לאי הרשעה. לגבי הסיכוי - אינני יכול להעריך. כי זה באמת תלוי בנסיבות האישיות שלך אז ועתה. בהצלחה ...

          • תודה רבה ו....
            רן | 01/12/2009 12:11

            תודה על תגובתך המהירה לאור מה שאמרת רציתי לשאול האם עו"ד ישפר את המצב שלי לזיכוי ז"א לפי איך שאני רואה את זה אני בעצם צריך לספר לשופט למה בעת ביצוע העבירה היו לי נסיבות מקלות כגון:מצב כספי רעוע עקב היותי בצבא, וסביבה מסוכנת עקב הסביבה בה גדלתי ולמה היום המצב שונה כגון: שינתי את חיי כגון התנדבות לסביבה מעוניין ללמוד וזה יכול לפגוע בעתדי הכלכלי ובהמשך חיי במידה ותינתן הרשעה (כי פשוט לא הוכל ללמוד שום מקצוע שאני מעוניין ללמוד) ז"א במידה וזה מה שעו"ד במידה ואקח יטען זאת אני מאמין שאוכל לעשות זאת לבד (ולשמור את הכסף ללימודים פשוט אין לי אקסטרה כסף) לסיכום במצב שלי הייתה ממליץ על עו"ד? או פשוט לנסות להתמודד עם המצב לבד? תודה מראש

            • קשה לי להשיב לך תשובה החלטית
              שאול56 | 01/12/2009 12:20

              המקרה שלך לא מסובך מבחינה משפטית. נכון, עברת עבירה מטופשת לפני שש שנים. נכון גם שעל עבירות צריך להיענש. יחד עם זאת, לא מדובר בעבירה חמורה במיוחד בחוק העונשין. אבל, את חותר לאי הרשעה. וכפי שהסברתי לך בתגובתי הקודמת, יש אפשרות כזו אבל זה לא מעשה שבשגרה. יכול להיות שאתה תגיע לתוצאה זו אם תפעל לבד. אני די מסופק, אך אינני יכול לשלול את האפשרות על הסף. יכול להיות שהשופט דווקא ירחם עליך יותר היות ואתה מייצג את עצמך. לעומת זאת יתכן שחוסר הנסיון שלך והיותך נאשם אחד מני עשרות אלפים יקשו עליך את המלאכה מה שעורך דין מנוסה ובעל קשרים יכול לעשות. אם תצליח לייצג את עצמך - אז חסכת כסף. אם תכשל - התוצאה תהיה חמורה יותר מכסף שהושקע בהליך המשפטי. ולכן, הצגתי בפניך את האפשרויות, הדילמות והסיכונים. תצטרך להחליט מה לעשות. אולי כדאי שתלך לפגישת יעוץ עם עורך דין ואז תחליט. זה יעלה כסף אך לא כמו יצוג. במקביל תנסה לברר אם אתה זכאי ליצוג מהמדינה באמצעות הסנגוריה הציבורית.

              • רעיון מצויין תודה ו...
                רן | 01/12/2009 12:29

                רעיון מצויין אני אקח יעוץ משפטי אקווה שזה יעזור (אין לי מושג כמה זה עולה אנסה לברר) וכן העניין שבלי עו"ד אני יראה יותר אבוד לשופט חשבתי שזה יוכל לעזור...... ונקודה השניה התובע אמר לשופט שאני לא זכאי לעו"ד מטעם הסנגוריה עקב זה שתביעה דורשת מאסר על תנאי והסנגוריה הצבורית קיימת רק אם התביעה דורשת מאסר בפועל (דברי התובע, השופט קיבל זאת) תודה רבה

    • לרן
      יוסי ביטון | 05/12/2009 02:56

      אם זת עברה  לפני כמה שנים ואין לך עבר פלילי   תבקש קצינת מבחן  ותסביר לה  שזה היה שאתה קטין ואתה אחרי צבא  בית המשפט יכול לגזור אלך עונש ללא כלון

      • המעשה לא נעשה בהיותו קטין
        שאול56 | 05/12/2009 18:50

        כתוב שהוא ביצע זאת בהיותו חייל. חייל בדרך כלל אינו קטין.

        • לרן
          יוסי | 07/12/2009 07:43

          היום חייל זה 90 % לסגירה של התיק  מכתב מהמפקד סוגר גם את 10%  תסביר שאתה עכשיו על דרך המלך זה עוזר ואם לא אני יעזור לך בפיתרון