לדעתי שאלתך קשורה לפקודת הנזיקין ולא לתחום הפלילי

  • מערכת הגנה עצמית לרכב
    שחר | 25/11/2009 17:07

    אני הנדסאי מכונות עם התמחות בתחום הרכב.ברצוני לדעת האם זה חוקי משפטית להתקין מערכת הגנה אקטיבית, מבוססת גז מדמיע ברכב.כלומר, האם אדם הפורץ לרכבי, אשר מידית ירוסס בגז, יוכל לתבוע אותי? (הגז נטול תופעות לטווח ארוך ובעל השפעה של 10-15 דקות בלבד).אני מודע לעובדה שגז מדמיע הוא אמצעי חוקי להגנה עצמית, אפילו אם התוקף אינו מחזיק בנשק, אך מכיוון שמדובר בקניין ולא באדם, האם החוק זהה? ונומר שאני רואה אדם פורץ לי לרכב, האם יש לי זכות לגשת אליו ולרסס אותו בגז מדמיע?

    • לדעתי שאלתך קשורה לפקודת הנזיקין ולא לתחום הפלילי
      שאול56 | 26/11/2009 08:17

      אתה למעשה שואל מה יקרה אם יתבעו אותך. זו בהחלט אפשרות סבירה אם מישהו יפגע כתוצאה מהמערכת שאתה תתקין. אבל, שאלה זו לגבי תביעה עתידית יש להפנות לתחום דיני נזיקין.

    • ולגבי החלק השני בשאלתך
      שאול56 | 26/11/2009 08:21

      שים לב, לכל אדם זכות להגן על גופו ועל רכושו. כמובן שעיקרון זה חל במגבלות של התנהגות סבירה. זכור לי מקרה בו תושב ראש העין ירה על פורץ לרכבו ובית המשפט זיכה אותו. אני משער ששימוש בגז מדמיע הוא אמצעי סביר. אך כפי שאתה יכול לשער כל אירוע נבדק לגופו. משפטים אינה מתמטיקה שניתן לצפות את התוצאה. אני ממליץ להסתפק באמצעי ההגנה הרגילים כגון: מערכת אזעקה ומנעול הגה. כך לא משאירים אפילו פתח קטן וצר להסתבכות בנזיקין ו/או בפלילים.

      • אין מצב שיגישו נגדך כתב אישום על תקיפה אין מצב
        זעו | 26/11/2009 09:14

        זכותך להגן על רכשוך בכל אמצעים סיבירים. להזכירך ישנו פס"ד דרומי (החקלאי שירה בפורץ) שאפילו מגן על מי שפורץ לדירה בלילה. גז מדמיע לא מסוכן בכלל, ואיך בדיוק יאשימו אותך? המשטרה תבוא ותגיד סליחה אתה לא בסדר היית צריך לתת לו לגנוב לך את הרכב. גז מדמיע הוא רעיון נחמד ומקורי אני הייתי מנסה ללכת עליו כפטנט ולהריץ מסחרי. יכול להיות רעיון ממש נחמד

        • אתה טועה ומטעה
          שאול56 | 26/11/2009 09:59

          בפרשת דרומי נטען כי הייתה זו הגנה עצמית כי חייו היו בסכנה. אין הגנה עצמית על רכב. ולכן הדוגמה שלך אינה רלוונטית. פן נוסף הוא זה הנזיקי.