סכסוך ירושה

  • אלימות פיזית ומילולית מצד שאר היורשים
    אם חד הורית | 20/11/2009 16:26

    אנחנו חמישה אחים שירשנו דירה בבית משותף שנבנה לפני כ 60 שנה ולא שופץ מעולם......אני אם חד הורית + שלושה ילדים המתגוררת 9 שנים בדירה.שאר היורשים הם מסודרים כלכלית, מנסים לפנות אותי מהדירה ונוקטים באמצעים שונים כגון..אלימות כלפי ילדיי,וניתוק שעון החשמל מחדר המדרגות פעם אחר פעם,וכך גורמים לחשכה בביתי,ובנוסף אלימות מילולית קשה..שאלתי היא איך אני אמורה להמשיך הלאה בחיי,האם כדאי לי להתלונן במשטרה,ומה החוק אומר לגבי התנהגותם.תודה מראש

    • סכסוך ירושה
      שאול56 | 21/11/2009 17:53

      1. סוגיית הסכסוך עצמו על הירושה וזכויות היורשים, אינו רלוונטי לשאלה במדור זה ולכן לא נעסוק בו. 2. יובהר כי גם אם היורשים האחרים צודקים בטענתם, הרי שהחוק אינו מתיר להם לנהוג בדרך בה הם נוהגים. 3. זכותך להגיש תלונה, אך במקרה זה ספק אם המשטרה תתערב משום שמדובר בסכסוך בתוך המשפחה. והם מתערבים רק במקרים חמורים ביותר. 4. יחד עם זאת, את צריכה לשקול האם להגיש תלונה ויכול להיות שהמשטרה, נוכח מצב הקשה, תחליט להתערב ולדרוש מהם להפסיק להטריד אותך. יחד עם זאת את צריכה לקחת בחשבון את ההשלכות של התלונה על נכונותם בעתיד ללכת לקראתך. 5. מכל מקום, מדובר בבעיה שחייבת למצוא פתרון ראוי ויש לדעתי לפנות לבית המשפט לענייני משפחה כדי להסדיר את המחלוקת. בהצלחה!