אני מניח שאתה המתלונן, ולכן ...

  • חקירת משטרה
    נועם | 19/11/2009 19:24

    עובד זר נמצא מתעלל בקשיש אותו סעד - הוגשה תלונה למשטרה עם תיעוד . כיצד ניתן לעקוב אחר החלטת המשטרה /פרקליטות באשר לממצאים והעמדה לדין וכן האם ניתן לערער על החלטת משטרה /פרקליטות וכיצד?

    • אני מניח שאתה המתלונן, ולכן ...
      שאול56 | 19/11/2009 19:37

      המשטרה תחקור, לאחר שתסיים את החקירה יוחלט מה לעשות. על פי תאור ראשוני של העבירה לכאורה, מדובר בפשע. ולכן חומר החקירה יועבר לפרקליטות להחלטה האם להגיש כתב אישום או לסגור את התיק או למשל לבצע פעולות חקירה נוספות. בתום ההליכים ועם קבלת ההחלטה תקבל הודעה לגבי ההחלטה. אם יוחלט להגיש כתב אישום, הרי שמבחינתך המטרה הושגה. אם יוחלט לא להגיש כתב אישום מחוסר אשמה או מחוסר ראיות, תוכל להגיש ערר לפרקליט המדינה דרך הגורם שקיבל את ההחלטה. אישית אני ממליץ להגיש ערר ישירות לפרקליט המדינה. אם ההחלטה לסגור תהיה בשל חוסר עניין לציבור, מה שלא נראה לי במקרה זה, הרי שהערר יוגש ליועמ"ש לממשלה. ואולם כפי ששמת לב, יש יותר מדי אם. ולכן צריך להמתין להחלטה ורק לאחר מכן לבחון מה עושים. עם הגשתם ראיות לצד התלונה אני מניח שהתיק לא יסגר, אלא אם כן הראיות אינן החלטיות.