ביזיון בית משפט

  • אי אכיפת פס"ד
    גבריאל | 09/11/2009 16:09

    שלום רב... לפני כ 3 שנים הגשתי תביעה לבית משפט השלום להחזרת טובין השייך לי ונלקח לי במרמה. בבית משפט השלום זכיתי אף הצד השני הגיש עירעור וגם בו הוא הפסיד ובית המשפט קבע שעליו להחזיר את הטובין. ניגשתי להוצאה לפועל לפני כשנה וחצי אך ללא הועיל הם אינם מצליחים להחזיר את הטובין למרות עיקולים וכו'. לפני כשבועיים הזמין אותנו רשם ההוצאה לפועל לבירור והוא נזף בצד השני וקבע שעליו להחזיר את הטובין תוך 10 ימים הצד השני הודיע לבית המשפט שאין בעיה ויחזיר. מאז עברו שבועיים וכמובן שהוא איננו מוכן להחזיר את הטובין. כמובן שיש לי אותו מוקלט על כל שיחותי עימו. שאלתי היא האם יכול אני לפנות לבית המשפט בקובלנה פלילית פרטית בטענות של ביזיון בית המשפט? אם כן אנא הפנו אותי גם לסעיפי החוק הרלוונטים או הלכות רלוונטיות תודה גבריאל

    • ביזיון בית משפט
      שאול56 | 10/11/2009 15:07

      להליך של קובלנה פלילית פרטית אין שום רלוונטיות למקרה זה. זה מקרה קלאסי בו ניתן לפעול לפי הליך של ביזיון בית משפט, אם גם רשם ההוצאה לפועל לא מצליח למלא אחר פסק דין.