חיפוש על גופו של חשוד.

  • האם מותר לשוטר לערוך חיפוש על אדם ברחוב באקראי?
    אלון | 26/10/2009 12:58

    בערב סוכות חיכיתי לאוטובוס אחרי שסיימתי לעבוד. בזמן שהמתנתי בתחנה עצרה במקום ניידת משטרה והשוטר קרא לי. הוא שאל אותי מה אני עושה ואמרתי לו שאני מחכה לאוטובוס הביתה. הוא לא האמין לי שיש אוטובוס ביום שישי בערב וביקש תעודת זהות. נתתי לו רשיון נהיגה והשוטרת שהיתה איתו בדקה במסוף ואמרה לו שאין לי עבר פלילי. השוטר אמר לי שהוא מעכב אותי על הכשלת שוטר בכך שאמרתי לו שאני מחכה לאוטובוס וביקש לערוך עלי חיפוש. אמרתי לו שאני לא מסכים שהוא יעשה עלי חיפוש, ובינתיים ה אוטובוס שלי הגיע והוא לא נתן לי לעלות עליו. הוא קרא בקשר למפקד שלו שהגיע וערך עלי חיפוש. הוא מצא בכיס שלי אולר שוויצרי קטן (להב לא ניתן לקיבוע באורך של 5 ס"מ), ואמר לי שהוא עוצר אותי על החזקת סכין. הייתי במעצר 24 שעות ושוחררתי בלי להגיע לשופט. הפסדתי יום עבודה בשבת, והקצין שחקר אותי גם התקשר למקום העבודה שלי ואמר למנהל שלי שאני עצור על החזקת סכין במטרה לגרום לפיטוריי מהעבודה. השאלה שלי היא האם משהו מכל מה שהשוטרים האלה עשו בכלל חוקי, כי לדעתי ההתנהלות שלהם מזכירה משטרים אפלים של מדינות עולם שלישי.

    • חיפוש על גופו של חשוד.
      עו"ד גיל משה | 26/10/2009 17:05

      אלון שלום. החוק קובע כי אם יש לשוטר יסוד סביר לחשוד שבגופו של חשוד נמצאת ראיה להוכחת ביצוע עבירה, רשאי הוא לערוך על גופו חיפוש חיצוני. בהנחה שאין לך הסתבכויות קודמות עם המשטרה ובעת האירוע לא היתה לשוטר כל סיבה מיוחדת לחשוד בך, הרי שהאירוע הינו חמור. ומעבר לכך, לא ברור מדוע נעצרת למשך 24 שעות. לתשומת לבך, עוד נקבע בחוק: "נעצר אדם ושוחרר בלא שהוגש נגדו כתב אישום, ומצא בית המשפט שלא היה יסוד למעצר, או שראה נסיבות אחרות המצדיקות פיצוי האדם, רשאי הוא לצוות כי אוצר המדינה ישלם לו פיצוי על מעצרו והוצאות הגנתו בסכום שיקבע בית המשפט." בכבוד רב. עו"ד גיל משה

      • אין לי עבר פלילי
        אלון | 26/10/2009 17:40

        אין לי עבר פלילי, והשוטר תירץ את המעצר בכך שנראיתי לו חשוד כי לבשתי מכנסיים שחורים וחולצה שחורה (בגדי העבודה שלי), והוא חושד בי שאני מתכוון לפרוץ לרכבים שחנו בסמוך. אחרי שהמפקד שלו מצא בכיס שלי אולר, הוא אמר לי שאני עצור על החזקת סכין. פניתי לקת"ץ. מה אני צריך לעשות כדי לקבל פיצוי על המעצר שווא והפסד יום עבודה?

        • לפנות לעו"ד פלילי שיגיש בשמך תביעה  לת
          אורן | 27/10/2009 06:34

          • ורצוי להתלונן במח"ש - המחלקה לחקירת שוטרים  לת
            אורן | 27/10/2009 06:36

            • צריך להתלונן במח"ש? לא בקת"צ?
              אלון | 29/10/2009 17:03

              צריך להתלונן במח"ש? לא בקת"צ? הבנתי שמח"ש מטפלים רק במקרים של אלימות מצד שוטרים.השוטר אמר לי שאני נראה לו חשוד בגלל שלבשתי חולצה שחורה ומכנסיים שחורות. הוא אמר שהוא חושד שיש עלי סמים (מעולם לא נגעתי בסמים ואני גם לא מעשן ולא שותה), ואח"כ אמר גם שהוא חושב שאני רוצה לפרוץ למכוניות שחנו בסמוך, ואני בכלל ישבתי בתחנת אוטובוס ולא התקרבתי לשום מכונית.אני מתכוון לפנות לקת"צ. אם יש טעם לפנות למח"ש אז אני אפנה גם למח"ש. לגבי עו"ד, צריך בשביל זה כסף, והשוטרים סומכים על זה שלאזרחים אין כסף לשכור עו"ד פליליים שיתבעו את המשטרה על הטרדות שווא.תודה על הייעוץ!