הודאה = הרשעה

  • האם ניתן לצאת זכאי למרות הסדר טיעון לתסקיר ואי הרש
    דן | 15/10/2009 22:51

    האם הודעה בעובדות כ"א עדיין משאירות סיכוי תאורטי לצאת זכאי כי המקרה ממש פשוט וגבולי, האם יכול להיות שהשופט יחליט במקום לפסוק "ללא הרשעה" לפסוק זכאי מחמת הספק?

    • הודאה = הרשעה
      דב גלעד כהן, עו"ד | 16/10/2009 09:15

      המקרה היחיד בו הודאה בעובדות כתב האישום אינו גורר אחריו הרשעה - הוא מקרה בו כתב האישום עצמו אינו מגלה עבירה, אפילו אם כל הכתוב בו אמת לאמיתה. מרגע שהודת, אין יותר פרשת תביעה ופרשת הגנה. ניתנה הכרעת דין. הדרך אחורה היא באמצעות "חזרה מהודיה", וזהו הליך שאינו פשוט כלל.

    • הסדר טיעון ואי הרשעה.
      ליאור | 16/10/2009 11:08

      מרגע שנתת הודאה ולא (הודעה) אין אפשרות שהשופט יפסוק זכאי מחמת הספק, אלא אם ברצונך לבקש לחזור מהודאתך במשטרה, ואז יהיה עליך לנהל משפט, או לנסות ולשכנע את הפרקליטות לחזור בה מהאישום, במידה ובסופו של יום יתנהל משפט תוכל לנסות ולהעלות הטענה כי המדובר בזוטי דברים.