שב"ח

  • העסקת שב"ח
    פורת | 14/10/2009 22:57

    לפני מס' חודשים הסעתי פועל שאספתי מנק' איסוף ביפו. סיור שגרתי של משטרה עצר את רכבי, והתברר שמדובר בשוהה בלתי-חוקי. כעת הוגש כתב אישום נגדי, ונקבע מועד למשפט. יצויין כי אין לי עבר פלילי וזוהי הפעם הראשונה שהואשמתי בעבירה זו או כלשהי. הנני אזרח נורמטיבי בעל משפחה. מהי הדרך הטובה ביותר להגנה על עצמי? האם צפוי לי מאסר בפועל? והאם ידוע למישהו על משרד עו"ד המתמחה בתביעות מסוג זה?

    • שב"ח
      דב גלעד כהן, עו"ד | 15/10/2009 20:23

      ישנם כמה סוגים של עבירות שב"ח: הסעה, הלנה והעסקה. מבחינת החומרה, עקרונית, ההעסקה נחשבת חמורה במיוחד, ורשויות התביעה עותרות להטלת מאסר בפועל במקרים אלה, בעקבות הלכת ח'טיב. אגב, אנחנו היינו בעליון לפני כשנה וחצי וביהמ"ש עידן את ההלכה בעקבות הערעור שהגשנו, כך שבתי המשפט היום אינם מאכווני מאסר בפועל בעבירות מסוג זה, באופן אוטומטי. לגופו של עניין, הנסיבות הן אלה שישחקו תפקיד עיקרי בעניינך (מבלי שראיתי את הראיות). היכן אספת אותו, האם ידעת שהוא בן מיעוטים, האם חשדת בכך, האם שאלת אותו, האם נמנעת מלשאול אותו, לאן התכוונת לקחת אותו וכו'. עברך הנקי לוודאי יהווה שיקול לטובה. היוועץ בעו"ד שייצג אותך.