החובה להעיד אמת בחקירה

  • דחוף! - זכות שתיקה בעת חקירה
    אבי | 16/08/2009 08:25

    האם אני חייב להעיד במסגרת חקירה (אני עד ולא נאשם) או שאני יכול לשמור על זכות השתיקה? בחקירה ראשונה מסרתי פרטים ואיני מעוניין להוסיף עליהם בגלל קושי נפשי. האם בחקירה שניה אני יכול לא להגיב לשאלות?

    • החובה להעיד אמת בחקירה
      דב גלעד כהן, עו"ד | 16/08/2009 09:59

      אבי, באופן עקרוני, כעד, אין לך זכות שתיקה אלא רק "חיסיון מפני הפללה עצמית", כלומר: חובה עליך להשיב אמת לשאלות החוקרים, אלא אם כן יש בתשובה דבר העשוי להפליל אותך באופן אישי. אינני מבין מה טיב הקשיים הנפשיים שאתה מדבר עליהם. יתכן וזה מסוג ה"קשיים" שכדאי לשתף את החוקרים בהם, על מנת לקבל מהם אמפטיה מסוימת. קח בחשבון שסירוב להשיב לשאלות החוקרים עשוי - במקרים מסוימים - להיחשב לשיבוש חקירה, מה שיעמיד אותך באופן אישי בסכנת העמדה לדין.

      • תודה  לת
        אבי | 16/08/2009 12:54

    • לאבי- זכותך לא להעיד ושמור על זכות השתיקה!!!!
      אחד שמבין | 17/08/2009 19:42

      זו זכות בסיסית לשמור על זכות השתיקה (במשטרה) ואין שוב מצב שיכריחו אותך לדבר,ואין סיכוי שזה ייחשב לשיבוש חקירה .