בקשה להחזרת תפוס

  • בקשה לשחרור תפוס
    שחר | 22/07/2009 13:58

    שלום רב, אחי חשוד בביצוע מעשה פלילי. במסגרת החקירה המשטרה פשטה על הבית ותפסה חפצים. בין היתר היא תפסה בחשבון הבנק חצי מיליון ש"ח. אני ואמא שלי (שני האנשים התמימים בסיפור הזה) הם הבעלים החוקיים של למעלה מ-70% מהכסף הזה. המשטרה לקחה את הכסף ותפסה אותו. הבנתי שיש הליך כלשהו לפי סעיף 34 לפקודת סדר דין פלילי שבו אני אמור להגיש בקשה לשחרור תפוס? האם זה משנה אם הוגש כבר כתב אישום או לא? בתודה, שחר

    • בקשה להחזרת תפוס
      עו"ד גיל משה | 23/07/2009 14:29

      שחר שלום. אכן קיים הליך כזה עליך להגיש בקשה ולהציג ראיות כי הכסף שיך לכם, ורצוי לדעתי שתעשו כך בשלב מוקדם, אם אכן יש בידכם ראיות אתם יכולים לתבוע את זכותכם על הכסף שנתפס בכל שלב. אם אחיך עצור והפרקליטות מתכוונת לבקש את מעצרו עד תום ההליכים הרי שבכל מקרה כתב האישום יוגש בקרוב. בהצלחה! עו"ד גיל משה