פסילה מינהלית של רשיון הרכב

  • האם ניתן להחרים רכב
    ליעד | 15/07/2009 23:15

    האם על נהיגה במהירות גבוהה מעל המותר בחוק מותר לשוטר להחרים גם רכב אפילו אם אני לא הבעלים של הרכב? האם לבעלים מותר להתנגד?

    • פסילה מינהלית של רשיון הרכב
      עו"ד שרונה קופפר | 16/07/2009 09:40

      ליעד שלום ! אכן קצין משטרה מוסמך בעבירות תעבורה מסויימות לפסול מנהלית את רשיון הרכב ו/או רשיון הנהיגה, זאת כאשר הוא סבור שיש בכך לאיין מסוכנות ולשם מניעתה. בטרם מתקבלת החלטת פסילה שכזו, חובה על קצין המשטרה לקיים שימוע במסגרתו על הנהג/בעל הרכב להעלות טענותיו ולנסות לשכנע את הקצין להימנע מלפסול רשיון הרכב/הנהיגה. פסילה מנהלית שלא קדם לה שימוע, מצביעה על פגם בהליך ויש בכך להוביל לביטול הפסילה, אם זה עדיין רלוונטי יש לפנות לבימ"ש בבקשה לביטול הפסילה מנהלית. בהצלחה ויום טוב. שרונה קופפר, עו"ד