בנקאות - פעילות בחשבון ללא היתר

  • שלום וברכה, שאלה בבקשה
    מיקי | 12/08/2009 13:48

    היתי מקושר באחד בית השקעות בניהול תיק מנוהל בבנק עם קישור והרשאה לפעילות בח-ן לצורכי השקעות בלבד. ב 17.5.07 ביקשתי מבית השקעות להפסיק פעילות והתקשרות. תיעוד נעשה ע"י תמליל. ב 31.05 בית השקעות משדר הוראת מכירה לנ"ע , אשר היו בתיק השקעות. אציין, שנ"ע הספציפים, היו בתיק השקעות, טרם התחברותי לניהול ע"י בית השקעות. בהמשך בוצע פעולת מכירה נוספת ב 04.06 וזאת למרות בקשתי המפורשת. כאשר נודע לי, פניתי ב 06.06 לבנק לחסום אפשרות פעילות כלשהי ע"י גורם זר. כיוון שמכירה נ"ע גרמה לי להפסד בכ 35K ש"ח מעל שנתיים מנסה לקבל יחס והחזר "הפסד". בית השקעות אינו מוכן לבוא להסדר. לאחר בירורים ממושכים, זומנתי למנכ"ל בית השקעות. לקחתי טייפ מנהלים. מנכ"ל בית השקעות מסר שמוכן לשלם בגין ה"טעות" מכירה 15K ולא שקל יותר. בתשובה, מסרתי לו שאפנה לעו"ד לצורכי יועוץ. השיב המנכ"ל - "באם תכניס לתמונה עו"ד, לא תראה את כסף עוד הרבה מאוד זמן...... ממליץ לך לסגור עסקה...." שאלה: 1. האם לא מדובר כאן באיום? 2. האם כדאי לסגור "עסקה"? 3. האם לא מדובר, כאן בפרשה בגניבה מידי מורשה, מרמה? אודה מראש לתגובתכם.

    • בנקאות - פעילות בחשבון ללא היתר
      עו"ד אבי זילברפלד | 12/08/2009 22:55

      שלום רב, אין מדובר באיום, ולדעתי הענין אף אינו פלילי, באשר מדובר בהפסד, ולא בכסף שנלקח לכיסו של בית ההשקעות. לא אוכל להשיב אם כדאי לסגור עסקה, מבלי לרדת לפרטי פרטים של העובדות ולראות מסמכים רלוונטיים. מציע שתפנה להתייעצות אצל עו"ד המתמחה בתחום טרם שתקבל החלטה. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות