עוד משהו

  • צ'ק מזוייף
    טל | 23/06/2009 20:50

    שלום עו"ד אבי, נכנסתי היום לחשבון הבנק באינטרנט (כהרגלי) והופתעתי לגלות משיכה של שיק על סך 500 ש"ח מחשבוני (הצ'ק שלי אבל הכתב והחתימה מזויפים זיוף ברור!). האם הבנק לא אחראי על הצ'קים שהוא מאשר לפדות? מהו התהליך הבדיקה שהשיק עובר (לוקח לו כשלושה ימים אם אני לא טועה). מתברר כי שארית מפנקס שקים שלי נעלמה (שמונה שקים סה"כ) מה עליי לעשות/לבקש/לדרוש מהבנק? לפי תשובות קודמות שלך יש כאן "רשלנות בנקאית" מה זה אומר במישור הפרקטי? אני מעוניינת לבטל את שארית השקים בפנקס, ממוקד הבנק אמרו לי כי זה כרוך בעלות כספית של 10 ש"ח לשיק ומעל ביטול של 4 שקים ישנה עלות של 30 ש"ח - האם בגלל הפשלה שלהם אני יכולה לדרוש מהם לא לגבות ממני את העמלה? בקיצור מה אני יכולה להשיג מהמקרה ביש הזה? המון תודות

    • עוד משהו
      טל | 23/06/2009 20:55

      האם יש לבנק אפרות לגלות מי גנב לי את פנקס השקים? האם הם יודיעו לי אם הם יודעים מי זה? האם הם יפעלו נגדו מבחינה משפטית? אני חוששת שהשכנים נכנסו לביתנו בזמן שהיינו סופ"ש בצימר... והייתי יותר משמחה לדעת מי נכנס לביתי ויותר שמחה אם יטפלו בו...

      • המשך תשובה
        עו"ד אבי זילברפלד | 24/06/2009 23:36

        שלום רב, אם השיק נפדה במזומן, סביר שהבנק לא ישקיע מאמצים לאתר זהות המושך. אם הופקד לחשבון של מאן דהוא, ניתן לברר פרטי בעל החשבון ולהגיש תלונה למשטרה. בכל מקרה, הבנק לא יפעל כנגד הגנב/זייפן. מבחינתו - זו בעיה שלך. אם יש לך חשד מבוסס כנגד השכנים - ניתן לפנות למשטרה. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

    • בנקאות - זיוף שיקים
      עו"ד אבי זילברפלד | 24/06/2009 23:34

      שלום רב, לגבי השיק שזויף : עלייך לדרוש השבה + ביטול העמלות הכרוכות בחיוב החשבון בסך השיק, ובביטולו. ביחס לביטול שיקים עתידיים - זה לא שייך לרשלנות הבנק. יש עמלת ביטול שיקים, והיא מחייבת. ככל שאינך חפץ לבל - יש להקפיד על בדיקה יומיומית של החשבון, ולדרוש ביטול כל שיק שזויף. יש לקחת בחשבון כי אם הזיוף יהיה מוצלח מאוד - הבנק לא אחראי. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות