בנקאות - חובות- הסדר עם בנקים

  • עזרה דחופה בבקשה
    סנאית דרומית | 16/06/2009 15:50

    אני ובעלי עומדים להיפרד בעלי חובות לשני בנקים בנק אחד - 130K בנק שני - 50K בעלי מובטל ואינו מקבל אף קיצבה / הכנסה וכבר יש לו תיק בהוצאה לפועל מבנק שלישי אני שכירה ומרויחה 6K לחודש - יש לנו 2 ילדים אין רכוש רק דירה שאם אמכור אותה זה יהיה נס אם לא אשאר חייבת לבנק על המשכנתא ורכב שלא רשום על שמי קניתי אותו מבן משפחה היש מצב / אפשרות סבירה כי אוכל להגיע להסדר עם הבנקים על חלק מהחוב? איך יוצאים ממצב כזה שלא ע"י פש"ר או הוצאה לפועל? האם ישנם מקרים כי החוב מחולק לחצי במקרה של גירושין ואז דנים בהסדר של כל צד? ומה קורה אם הצד השני כבר בדרך לפש"ר? האם יכולים לחייב אותי על כל החוב? האם מישהו מכיר מקרה בו ניתן להגיע להסדר על חובות פחות מהחוב עצמו ועל כמה אחוז מדובר? איך בכלל מתפקדים במצב כזה מה עושים?

    • בנקאות - חובות- הסדר עם בנקים
      עו"ד אבי זילברפלד | 16/06/2009 23:16

      שלום רב, כללי: המצב במתואר על-ידך, אכן עגום. אך, בכל דבר רע יש גם משהו חיובי: החשיפה שלכם לפעולת גביה - נמוכות ביותר. כלומר: ככל שהבנקים לא יסכימו להגיע עמכם להסדר, יתבעו ואף יקבלו פס"ד,אזי - בתנונים שציינת - הרבה הם לא יוכלו לקחת (כפוף , כמובן, לגובה המשכנתא ביחס לשווי הבית). לפיכך, אני מציע שתבדקי איזה סכום סביר ביכולתכם לשלם, תפני לבנקים, תתארי את מצבכם הקשה, ותבהירי שיותר ממה שאת מציעה, גם בהליכים משפטיים לא יצליחו לקבל יותר. לפעמים זה עובד, ואם לא- צריכים לשחק "חתול ועכבר" עם הבנקים , ועו"ד העוסקים בתחום יודעים היטב כיצד לשחוק את הבנק, "עד שיגיד רוצה אני". ועתה לשאלותייך, לפי הסדר: 1. כן, יש אפשרות שהבנק יסכים למחוק חלק מהחוב ולפרוס את היתרה. ברם,בד"כ זה לא הולך בשלב שלפני תביעה, אלא רק לאחר זמן רב שהבנק מנסה לגבות החוב, לא מצליח, ומפריש חלקו או כולו ל"חוב מסופק", ואף ל"חוב אבוד". 2. מנית את כל האפשרויות "לצאת מזה": או במו"מ, או - אם הוא מסרב, יש לתת לו להבין את זה "בדרך הקשה", ולשם כך יש "לטחון את הבנק" (סליחה על הביטוי הלא פרלמנטרי...), כמה שיותר, עד שיבין כי רק בהסדר יראה כסף. לענין זה שתי הדרכים פתוחות: גם הוצל"פ, וגם פש"ר. אני מעריך שאם תפני להתייעצות בפני עו"ד המתמחה בתחום, שיבדוק במדוקדק כל נסיבותיכם, אזי הוא יוכל להמילץ לכם מהי הדרך הראויה יותר מבין שתי האפשרויות. 3. לענין חלוקת הסכום בין שניכם: צריכים לנסות, הבנקים בד"כ מסרבים לכך בתוקף. 4. אם רק אחד מבני הזוג הולך לפש"ר, הבנק עלול לרכז כל מאמציו לגבות מלוא החוב מבן הזוג השני. 5. כן, ככל שמדובר בחשבונות משותפים, חובך הינו ביחס למלוא החוב. 6. לענין הסדרים - כל מקרה לגופו. אל תתפסי לסיפורים.זה ממש לא רלוונטי. 7. לענין התפקוד - אין לי ספק שאת נרעשת, נרגשת ומתוה מאוד מהעתיד. מניסיון החיים ביכולתי להרגיעך. ניתן להגיע לפתרונות שלא יהרסו לך את יתרת חייך. תשובתי כאן כוללנית, מחמת חוסר ידיעה ביחס לכל הפרטים הרלוונטיים. ולעיתים פרט מסויים יכול לגרום למסקנה שונה מאשר במקרה "דומה". לפיכך, אני שב ומציע - פני להתייעצות אצל עו"ד המתמחה בתחום. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • הבעיה היא
        סנאית דרומית | 17/06/2009 08:38

        תודה עו"ד זילברפלד על התגובה הארוכה שלך וההתייחסות הבעיה שהייתי כבר אצל שניים וכל אחד אומר אחרת אחד אמר - צריך לכתוב מכת בלבנק על מנת להיכנס למשא ומתן ולבקש תדפיסים משנים עברו על מנת לבדוק ממה נוצרו החובות וזה יכול לקחת המון זמן והרבה כסף על שוחות שיישלחו למומחה שינתח אותם ואז אולי לבדוק אם בכלל יאשרו פש"ר. שני אמר - להתחיל הליך יזום של פש"ר ואם אני אתנהל נכונה לאחר שנתיים שלוש אוכל לקבל הפטר ולהתחיל דף חדש. כל שיחת יעוץ עם עורך דין עולה המון כסף וכאחת שלא מבינה בתחום קשה לדעת מי מבין עניין ומי לא.

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 17/06/2009 14:10

          שלום רב, אני מבין את בעייתך, והיא אמיתית. בין שתי הדעות שציינת, אני נוטה להסכים עם הדעה השניה, שהיא זולה יותר ופרקטית יותר. עם זאת, לא אוכל להמליץ עליה מבלי לשמוע רקע כללי, ועובדות נוספות, ע"מ לוודא שלא תיפגעי מההליך. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות