בנקאות - חוב לבנק

  • לעו"ד אבי זילברפלד. עזרה דחופה......
    טל | 06/06/2009 02:09

    שלום, אני מתגורר בנורווגיה כמעט שלוש שנים. היה ברשותי חשבון דולרי בדיסקונט. במהלך מרץ- אפריל 2008 ביצעתי מספר פעולות בכספומטים ואשראי בחו"ל. בסוף מאי ביקרתי בארץ ומכיוון שהעברתי את כל פעילותי לנורווגיה החלטתי לסגור את חשבון הבנק.בבנק דיסקונט נאמר לי שעליי להשאיר בחשבון 1000$ שיוכלו להימשך רק לאחר 10 ליולי( למקרה שיש פעולות שבוצעו בחו"ל שלא ירדו) מכיוון שאימי הייתה מיופת כוח בחשבוני הסכמתי להעניין ונתתי הוראה לסגור את החשבון לאחר ה-10 ביולי. הכל הלך כשורה והכסף האחרון נמשך והחשבון נסגר לכאורה. ביקרתי שוב בארץ בספטבר-אוקטובר בטיול אם אישתי והסתובבנו דיי הרבה ואימי אמרה לי שחיפשו אותי מבנק דיסקונט אך מכיוון שחשבתי שמדובר באיש שיווק לא טרחתי לברר יתר על המידה ונהניתי מהחופשה. בסביבות סוף נובמבר אימי הודיעה לי בטלפון (אני הייתי בנורווגיה)ששוב חיפשו אותי מהבנק. בקשר לחוב. מסרתי לה שתמסור את מספר הטלפון שלי ושתודיע לבנק שאיני חי בארץ. לאחר כשבועיים (בדצמבר) התקשרה הפקידה והודיעה לי שירד לי חיוב בכרטיס אשראי מתישהו ביולי לאחר ההוראה לסגירת החשבון ושיש לי חוב של 2700$. מכיוון שלא זכרתי במה מדובר(עברה כמעט חצי שנה) ביקשתי שתשלח לי במייל או בדואר את הפעולה המדוברת ואמרתי שאם החוב הוא אמיתי אני אשלם אותו כשאגיע לארץ בפעם הבאה. לא שמעתי מהבנק יותר עד לאתמול ששליח עם דואר רשום מהוצאה לפועל הגיע לבית הוריי והשאיר מכתב עם כתב תביעה.האם מותר לבנק להפעיל כנגדי הליך משפטי כאשר אני ושוהה בחו"ל?ההאם ההוצאה לפועל יכולה להפעיל הליך עיקול כנגד הוריי(כתובתי בארץ רשומה בכתובתם)? האם יש לי קייס להגיש תביעה נגדית לפיצויים כי בסופו של עניין זוהי טעות של הבנק? כרגע אני שוהה בנורווגיה ואני מתכננן לבוא לביקור בספטמבר האם עלולים לעצור אותי בנחיתה?מה לדעתך אני צריך לעשות מבחינה משפטית? בתודה מראש. טל

    • בנקאות - חוב לבנק
      עו"ד אבי זילברפלד | 06/06/2009 21:26

      שלום רב, מותר לבנק להגיש כנגדך תביעה אף אם אתה בחו"ל. אני מבין מדבריך שבצעו "מסירה" של כתב התביעה להוריך, לאור העובדה כי אתה עצמך מסרת לבנק את כתובת הוריך ככתובך. עם זאת, ניתן לבטל מסירה זו מבחינה משפטית, ולהכריח בכך את הבנק לבצע לך מסירה אישית של התביעה לחו"ל, דבר שאני בספק אם יעשו נוכח סכום החוב הנמוך. לא יעצרו אותך עם נחיתתך בארץ. מאידך, ככל שלא תעשה כלום דחוף, ויינתן כנגדך פסק-דין, ויפתח בהתאם תיק הוצל"פ, אזי במסגרתו ניתן לבקש כנגדך צו עיכוב יציאה. דבר נוסף, הוריך חשופים לפעולת עיקול מטלטלין שיעשו בדירתם, ככתובת כביכול, ולפיכך, וגם מטעם זה, הייתי מציע כי תפנה לעו"ד העוסק בתחום שיברר העובדות (למשל: האמנם זו רשלנות הבנק או חוב אמיתי?), ויסדיר הענין טרם שיתפח לנזקים. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות