בנקאות - מידע על חשבון בבנק אחר

  • מידע בין בנקים
    יוסי | 31/05/2009 19:15

    נניח שיש לי חשבון בבנק דיסקונט, ואני רוצה לפתוח עוד חשבון בבנק מרכנתיל (בבעלות בנק דיסקונט), האם יש לבנק את כל פרטי החשבון (הלוואות, מסגרת אשראי, מצב יתרות וכדו') של הסניף הישן? האם בכלל הם יכולים לדעת שיש לי חשבון בבנק אחר?

    • בנקאות - מידע על חשבון בבנק אחר
      עו"ד אבי זילברפלד | 31/05/2009 19:43

      שלום רב, בפתיחת חשבון בנק, הבנקאי בודק פרטים אישיים, ולפיהם הוא יכול לדעת אם קיים/היה קיים חשבון לאותו אדם באותו בנק. אין לו מידע ביחס לבנק אחר (אלא אם כן יש היסטוריה של חשבון מוגבל). ספציפית ביחס למרכנתיל ובדיסקונט, השאלה הינה האם המחשבים ביניהם מקושרים. נראה לי שכיום לא, אך התשובה אינה מוחלטת. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • ולגבי חשבון מוגבל
        שירי | 01/06/2009 17:53

        האם בשלב מסוים המידע נמחק מהבנקים?

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 03/06/2009 00:01

          שלום רב, הבנקים נוהגים לשמור במאגרי המידע שלהם את כל ההיסטוריה של הלקוח. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

          • כלומר?
            שירי | 03/06/2009 10:39

            כלומר, אם הוגבלתי בבנק פועלים, אז כל הבנקים בישראל ידעו על זה תמיד או שיש תאריך תפוגה?

            • המשך תשובה
              עו"ד אבי זילברפלד | 06/06/2009 21:11

              שלום רב, להערכתי המידע אודות הגבלתך תהא חשופה לידיעת כל הבנקים. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות