בנקאות - קיזוז עצמי ע"י הבנק

  • קיזוז חשבון משותף לטובת חשבון פרטי
    איילת | 06/05/2009 11:11

    האם בנק רשאי לעשות פעולת "קיזוז" מחשבון משותף (ובכללו לבצע שתי פעולות העברה במהלך חודש אחד וכן הוצאת סכום מתוך פקדון סגור) ולהעבירו לחשבון פרטי (בו יש עניין של צד אחד בלבד) ? לציין שכל הנ"ל בוצע ללא אישור/ידיעה של הצדדים בחשבונות. תודה מראש, איילת

    • בנקאות - קיזוז עצמי ע"י הבנק
      עו"ד אבי זילברפלד | 06/05/2009 12:48

      שלום רב, בהתאם להסכם שבין הבנק ללקוחותיו, הבנק רשאי לעשות קיזוז כפי שתיארת. עם זאת, מוטלת עליו החובה לידע את הלקוח. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • תגובה ושאלות נוספות
        איילת | 06/05/2009 13:03

        תודה לך על התגובה המהירה. שתי שאלות בהסתמך על תשובתך: א. האם וכיצד ניתן למנוע מצב בו צד אחד לחשבון משותף יכול להיפגע כתוצאה מיכולת הקיזוז? (הרי לא מדובר בחוב שלו לבנק). ב. כאמור, ברגע שלא יידעו אותנו על אותם קיזוזים, מחלו על זכותנו לדעת ועל חובתם לדווח, באיזו קובלנה אוכל לפנות אל הבנק, שכאמור יודע למצוא תשובות לכל דבר. תודה, איילת

        • קיזוז ע"י הבנק- המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 06/05/2009 16:39

          שלום רב, לשאלתך הראשונה - התנאי מובנה בהסכם הסטנדרטי. אין סיכוי שישנו אותו עבורך. לשאלתך השניה - ניתן לפנות בתלונה למפקח על הבנקים, ולנציג תלונות באותו בנק, אך , בפועל, סביר שזה לא יועיל במאומה. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות